Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поріг входу у розкішне життя: скільки треба грошей, щоб вважатися багатієм

Поріг входу у список найбагатших людей в різних країнах відрізняється – відрив між першим й останнім місцями становить понад 12 млн доларів

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Суми, які треба заробляти, щоб потрапити у список багатіїв

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2022 році кількість надбагатих людей скоротилася на 3,8% – до приблизно 580 000 осіб. Щоб потрапити до їхньої компанії, треба перетнути фінансовий поріг входу, тобто заробляти за рік мінімальну суму чистого доходу. В різних країнах цей показник відрізняється, наприклад, якщо вас визнають найбагатшою людиною на Філіппінах, то в Монако з такого статусу лише посміються.

Про це пише Bloomberg.

У топі держав, де для входу в 1% найбагатших осіб потрібно заробляти найбільше, – Монако. Ця невелика країна лідирує в багатьох рейтингах, що стосуються грошей і статусу. Власне, щоб вас прийняли за свого, треба заробити щонайменше 12 мільйонів доларів. З таким річним доходом вас вважатимуть надбагатою людиною в Монако.

На другому місці, але з великим відривом від першого, – Швейцарія з показником 6,6 млн доларів. Близько розташувалася Австралія, де поріг входу – 5,5 млн доларів. У Сполучених Штатах Америки надбагатою вважатимуть людину з доходом 5,1 млл доларів. А на Філіппінах, якщо порівнювати з першою п’ятіркою, сума взагалі "смішна" – 57 000 доларів, тобто більш як у 200 разів менша, ніж у Монако.

Який поріг входження до 1% багатіїв у різних країнах світу (млн доларів)
1
Монако Монако
12,4
2
Швейцарія Швейцарія
6,6
3
Австралія Австралія
5,5
4
Нова Зеландія Нова Зеландія
5,2
5
США США
5,1
6
Ірландія Ірландія
4,3
7
Сінгапур Сінгапур
3,5
8
Франція Франція
3,5
9
Гонконг Гонконг
3,4
10
Великобританія Великобританія
3,3

Прірва між багатими і бідними збільшується

Кризи останніх років призвели до відчутного збільшення прірви між багатими і бідними країнами. Поки на домогосподарства з низькими доходами тисне тягар інфляції, 500 найбагатших людей світу в 2023 році підняли рівень своїх статків на 600 мільярдів доларів. В той час як люди з середньостатистичними доходами витрачають велику частку заробітку на їжу та житло.

Минулого року по всьому світу спостерігали скорочення кількості мільярдерів, але ця тенденція оминула країни Близького Сходу, включно з Об’єднаними Арабськими Еміратами та Саудівською Аравією. Там багатіїв навпаки прибавилося, оскільки активізувався попит на енергоносії, а ціни з огляду на вимоги ринку підвищилися.

Як бізнесмен втратив 11,2 млрд доларів за день

Важка доля багатіїв, які лише впродовж одного дня через ринкові коливання можуть позбутися 11,2 мільярда доларів. Мова про власника компанії LVMH Бернара Арно. 23 травня акції LVMH Moët Hennessy різко "просіли" на 5% через страхи інвесторів стосовно поглиблення економічної кризи в США та падіння попиту на предмети розкоші.

Але навіть попри це потрясіння статки французького мільярдера оцінюються у 191,6 млрд доларів. За перші півроку 2023-його він став багатшим на 29,5 млрд завдяки росту вартості акцій.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як продати ігровий акаунт і заробити багато грошей. Також ми повідомляли, що у сестри Коломойського знайшли незвичну нерухомість у Франції та розповідали, чим багата родичка олігарха.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.