Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У сестри Коломойського знайшли незвичну нерухомість у Франції: чим багата родичка олігарха (фото)

Журналісти-розслідувачі дізналися про сестру олігарха Ігоря Коломойського, яка, виявляється, володіє доволі незвичною нерухомістю за кордоном

Фото: Google, Схеми. Колаж: Pro Гроші

У родички Коломойського знайшли несподівану нерухомість у Франції

Фото: Google, Схеми. Колаж: Pro Гроші

Сестрі олігарха Ігоря Коломойського — Ларисі Черток — належать апартаменти навпроти Ейфелевої вежі в Парижі та замок XV поруч із Женевським озером.

Про це стало відомо із розслідування журналістів програми "Схеми".

Про що дізналися розслідувачі

Так, журналістам стало відомо, що на французькі фірми, кінцевим бенефіціаром яких є сестра бізнесмена, оформлені:

  • дві квартири;
  • четверо апартаментів;
  • два підвальні приміщення;
  • два паркомісця навпроти Ейфелевої вежі, поряд з історичними садами Трокадеро та Сеною.

Зазначається, що ця нерухомість стала власністю родини Коломойського ще у 2018 році. Крім того, Ларисі Черток належить споруджений у XV столітті замок Буффавен у селищі Люллі (10 км від Женевського озера) і земельна ділянка навколо нього (109 368 кв.м) з господарськими спорудами.

Замок Буффавен у селищі Люллі, який зараз належить родичці Ігоря Коломойського

На краєзнавчих сайтах пишуть, що цей — одна із небагатьох пам'яток архітектури, яка "найкраща зберегла дух тої епохи". Наприклад, на стінах фортеці досі є сліди від снарядів женевських солдатів, яким у 1590 році вдалося захопити Буффавен.

Усім комплексом, тобто фортецею (підвальним поверхом і ще трьома над ним), прибудовою і земельною ділянкою володіє компанія SCI DE Buffavent. Засновником фірми із 2014 року є монакська компанія Lully Real Estate. Остання якраз і належить сестрі Коломойського.

Нерухомість Лариси Черток у Франції

Цікаво, що до 2014 року замок Буффавен перебував у власності Оксани Палиці — дружини нардепа Ігоря Палиці, соратника Коломойського. У документах про передачу майна йдеться про зміни на території навколо замку. Наприклад, планується будівництво тенісного, баскетбольного і футбольного майданчиків.

Родичка Коломойського ще розпоряджається п'ятьма апартаментами та однією квартирою у центрі Парижа неподалік від Ейфелевої вежі. Уся ця власність оформлена на місцеві компанії Beethoven VI та Beethoven ІІІ, якими через фірму з Монако Beethoven Holding володіє Черток.

Земельна ділянка із замком замок Буффавен біля Швейцарії

Зазначається, що журналісти спробували дізнатися у Коломойського, звідки у його сестри гроші для купівлі нерухомості у Франції, але відповідей не отримали.

Раніше ми розповідали, хто з українських чиновників володіє найбільшою кількістю біткоїнів. Також ми писали, які активи Оксани Марченко арештували в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.