Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польща змінює правила: чому українцям стане важче знімати готівку

Розповідаємо, що змінилося у правилах зняття готівки у Польщі для українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Польщі змінюються правила зняття готівки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці в Польщі відтепер сплачують комісію, якщо знімають готівку з українських банківських карток. Раніше громадяни нашої країни знімали гроші у польських банкоматах безплатно, однак усе змінилося 18 січня 2023 року.

Про це повідомив ІТ-директор Sense Bank Андрій Гриценюк.

За його словами, комісія за зняття готівки становить 18,45 злотих (157 грн).

"Тобто якщо ви знімаєте 1 тисячу злотих (850 грн), то з вашого рахунку буде знято 1 007 грн. Якщо – 1 тис. злотих (8,5 тис. грн), то буде знято 8 657 грн. Розмір комісії є однаковим за будь-якої суми операції", – розповів він.

Крім того, Гриценюк порекомендував не сплачувати гривнями за товари за кордоном, адже так з картки спишуть більшу суму після переведення в іншу валюту.

"Якщо не можете розрахуватися безготівково і потрібна саме готівка — краще не знімати дрібні суми, бо комісія або є однаковою для будь-якої суми операції, або має мінімальний розмір. Тому краще знімати в банкоматах рідше, але більшими сумами", – зауважив Гриценюк.

У Польщі з'явиться український банк

Наразі у Польщі, за різними даними, перебуває близько 3 мільйонів українців. Саме для цих людей запускають проєкт Monobank, який у Польщі називатиметься stereo.

Розробники хочуть, щоб українці в Європі отримали те, чого їм не вистачає:

  • спілкування українською;
  • дистанційна реєстрація через "Дію";
  • цілодобова та людська підтримка у месенджерах;
  • зручні перекази між картками;
  • пряма зручна оплата за різні сервіси у Польщі та Україні (мобільний, паркування тощо);
  • безплатні перекази в Україну.

Аби зареєструватися в онлайн-банкінгу, знадобиться PESEL (номер запису у польській системі реєстрації населення).Також можна залишити заявку просто зараз, і вам надішлють запрошення на бету в першу чергу.

Раніше ми розповідали, до яких ще змін готуватися українцям у Польщі. Також ми писали, яка країна збільшила грошову допомогу українським біженцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.