Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

170 доларів на кожну дитину: де українським біженцям збільшили виплати

Допомогу на кожну дитину отримають сім’ї, які приїхали в державу після 1 лютого 2022 року

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Додаткова допомога українським біженцям

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Уряд Грузії призначив грошову допомогу українським біженцям, які приїхали на територію держави після 1 лютого 2022 року. Виплати розраховані на кожну дитину в складі сім'ї.

Про це повідомляє грузинське видання Netgazeti.

Зазначається, що надаватимуть забезпечення за підтримки Дитячого фонду ООН. Йдеться про 470 ларі (національна валюта Грузії), що рівноцінною близько 172 доларам. Українці, які мають статус біженців, можуть оформити допомогу, звернувшись у відділення Агентства соціального обслуговування за місцем проживання. Це потрібно зробити до 1 березня 2023 року.

"Для отримання матеріальної допомоги батько/законний представник дітей повинен до 1 березня поточного року звернутися до територіального та регіонального відділення Агентства соціальних послуг та принести свій паспорт і паспорт дитини/свідоцтво про народження. У разі виникнення запитань зацікавлені особи можуть зателефонувати до гарячої лінії 1505", – повідомляє видання.

Зауважимо, що раніше грузинський уряд та безпосередньо Міністр охорони здоров'я Грузії Зураб Азарашвілі проінформували про подовження програми допомоги біженцям на півроку. Її реалізовують з 15 липня 2022-го, за що відповідає Агентство у справах переселенців.

Як Грузія допомагає українським біженцям

З перших днів повномасштабної війни держава дає прихисток нашим громадянам, пропонуючи різноманітні пільги та грошову допомогу. В'їхати на територію Грузії можна без візи, а перебувати дозволено протягом одного календарного року. Щоб мати право на соціальну підтримку, варто отримати офіційний статус біженця. Для цього можна написати відповідну заяву на кордоні або звернутися у будь-який державний орган Грузії. Головний уповноважений орган, який займається оформлення статусу, це Департамент міграції.

Щодо фінансової допомоги, то уряд виплачує 300 ларі або 105 американських доларів одній сім'ї протягом трьох місяців. При цьому можна претендувати на безплатне житло, подавши звернення в Міністерство у справах внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій, праці, охорони здоров'я та соціального захисту.

Також українці, які перетнули кордон до 1 листопада 2022 року і постійно перебувають на території Грузії, можуть користуватися безоплатною медичною допомогою. Послуги, за які немає потреби платити, включають невідкладну медичну допомогу, лікування цукрового діабету, лікування рідкісних захворювань, в тому числі – коронавірусної інфекції (разом із тестуванням, вакцинацією та госпіталізацією), лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекцій, здійснення щеплень від інфекційних захворювань, підтримку психічного здоров'я, діаліз при нирковій недостатності та ін.

Раніше сайт Pro Гроші писав, мешканці яких областей можуть забрати допомогу ООН. Також ми повідомляли, що від українців вимагають повернення польських виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.