Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара та євро ще здивує? Скільки коштуватиме валюта на цьому тижні

Раніше експерти запевняли громадян, що з курсом у березні якихось великих проблем очікувати не варто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара буде коливатися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На цьому тижні курс іноземної валюти знову змінив свої показники. Але різниця у вартості долара та євро не буде досить суттєвою.

Про це пише Мінфін.

За курсом долара особливих загроз для громадян не буде, основна частина стрибків котирувань може виникнути лише за євро. І лише у випадку ралі по парі євро/долар на зовнішніх майданчиках.

Банкам точно зараз не до "розгойдування" курсу, а обмінники фінкомпаній в основному будуть зайняті збільшенням обороту покупок та продажу валюти. Також вони намагатимуться наростити платоспроможну клієнтуру. Це для того, аби максимально заробити "з обороту".

Саме тому обмінники теж намагатимуться зберегти невеликий або середній рівень спреду між купівлею/продажем валюти.

На цьому тижні спред по долару коливатиметься в межах від 20 копійок до 60 копійок, а по євро — в межах від 25−30 копійок до 80 копійок. Але, як це було останні тижні, в районах з низьким рівнем конкуренції невелика частина обмінників можуть встановити максимальні значення спреду, а саме до 1 гривні й по євро, і по долару.

У банках купівля та продаж долара будуть коливатися у межах широкого коридору, а саме від 38,30 до 39,80 грн, а от євро —від 40,00 до 42,00 грн.

Курс долара знову вражатиме стабільністю? Чого чекати в березні

Раніше ми вже вам розповідали про те, що з курсом гривні у березні якихось великих проблем очікувати не варто. Все через те, що він є похідним від міжнародної фінансової допомоги. Саме тому ситуація на ринку буде досить прогнозована, адже Україна отримує чимало цієї допомоги від інших країн.

Курс досить рухливий. Але в березні ще й аграрії будуть завозити валюту. Будуть фінансувати весняні польові роботи. Тому коридор коливання курсу може бути від 39 до 44 гривень, – говорить експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то про інші економічні зміни у нашій країні на березень місяць ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Як вдається підтримувати національну валюту

Також ми вже писали про те, що українці продовжують здійснювати операції на валютному ринку навіть в умовах війни. Вони щодня купують та продають долар і євро.

Цей факт безумовно підтверджує, що люди, попри складну ситуацію в державі, мають достатню платоспроможність. А це позитивно відображається на закріпленні стабільного курсу валют.

Також потужний вклад у підтримку гривні здійснює Національний банк, який витрачає значні резерви на її зміцнення. Детальніше ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яким буде курс долара через два місяці. Також ми повідомляли, що курс долара повернувся в минуле, і розповідали, як валюта знову привернула увагу українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.