Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобільний POS-термінал від ПриватБанку може збоїти – що чекає на ФОПів

Лист від фінансової установи може "загубитися" і не прийти на електронну пошту, через що заморожені кошти на рахунку залишаться заблокованими

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку не отримав оплату через додаток "Термінал"

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк дає змогу українцям користуватися мобільним додатком "Термінал" для прийому платежів від клієнтів. Це інструмент для бізнесу, що допомагає отримувати кошти за певні товари чи послуги. Але через проблеми з походженням грошей платіж можуть заморозити.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком lana2018, розповіла, що одного разу не отримала кошти від клієнта після застосування "Терміналу". Зазвичай вони надходять наступного ранку, і коли жінка не побачила на рахунку потрібної суми, звернулася по допомогу до операторів фінансової установи (вона ФОП 2 групи).

Співробітники не змогли одразу відповісти на питання, в чому проблема, і попросили написати листа в довільній формі на електронну адресу. Але звідти також не прийшла відповідь. Тож клієнтка пішла до відділення, щоб особисто поспілкуватися з фахівцем. І дізналася, що листа їй таки відправили.

"Ми перевірили електронну адресу, папку спам, Приват24 і додаток для бізнесу, але жодного повідомлення не знайшли. Тоді мені просто роздрукували відповідь. Там виявився перелік документів, які потрібно надати, бо система банку чомусь вирішила, ніби операція підозріла, та заморозила мої кошти", – зауважила жінка.

Тривалість розв'язання питання залежала від швидкості надання запрошених даних. В разі неотримання кошти залишатимуться заблокованими до 180 днів з метою перевірки достовірності платіжного засобу, по якому проведена транзакція.

Представники ПриватБанку уточнили, що для розмороження платежу торговцю необхідно направити такі документи: касові та копії термінальних чеків (якщо вони є), товарні накладні, для готелів – картку гостя, його документи й т.п.

Як працює "Термінал"

Щоб почати використовувати мобільний додаток, треба завантажити його в Google Play і встановити на смартфон. Для клієнтів, які встигнуть це зробити до 15 серпня, скасують комісію за транзакції. Традиційна плата за еквайринг становить 1,3%. Застосування "Терміналу" має чимало переваг, зокрема:

  • підприємці можуть не платити за POS-установки;
  • телефон завжди у кишені продавця, отже він перетворюється на переносний інструмент для прийому платежів;
  • власник бізнесу в особистому кабінеті дає працівникам дозвіл на прийом оплати;
  • нема потреби чекати, поки справжній термінал встановлять, адже додаток завантажується за одну хвилину, стільки ж займає реєстрація магазину.

До всього, користувачі можуть прозоро фіксувати всі грошові операції, передавати інформацію податковій службі зі смартфона, створювати чеки та багато іншого.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що переказ MoneyGram у ПриватБанку під питанням і розповідав, що можуть вимагати у відділенні. Також ми повідомляли, який збій в додатку Monobank може залишити ні з чим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.