Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Нова виплата українцям" – шахраї вигадали нову схему заробітку

Розповідаємо, яку нову схему розробили шахраї та як діяти, щоб не потрапити у їх пастки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї вигадали нову схему заробітку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї знайшли новий спосіб заробітку, тепер вони діють у соцмережах від імені уряду, прикриваючись "новими" соціальними виплатами. У наш час, коли багато людей залишились без роботи та отримують фінансову допомогу від держави, вони можуть потрапити до рук зловмисників та втратити останні гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає, за якою схемою зараз діють шахраї.

Як викрити зловмисника

Шахраї від імені "Дії" створили чат-бот, який перенаправляє на спеціальний сайт, де українцям пропонують отримати "допомогу від ООН" у розмірі 11 тисяч гривень.

Шахраї від імені "Дії" створили чат-бот та викрадають гроші у громадян
Фото: Telegram

Сайт дуже схожий на урядовий, проте, насправді, єдина мета створеного ресурсу – вкрасти банківські дані та зняти усі кошти з рахунків громадян. На цій платформі людям пропонують отримати таку допомогу онлайн та внести всі свої банківські дані для перерахунку коштів.

У "Дії" немає жодного чат-бота і працює лише служба підтримки. Необхідну інформацію щодо всіх можливих виплат, які українці можуть отримати від держави та інших організацій, можна побачити на сайті єДопомога.

На створений чат-бот буде оформлена скарга з вимогою його блокування у соцмережах. При будь-яких пропозиціях оформити фінансову допомогу через соцмережі, краще зайвий раз переконатись, що така виплата існує, щоб не втратити останні гроші.

Раніше ми розповідали, як розпізнати гачок шахраїв, якщо надходить дзвінок від "колекторів". Також ми писали, які робочі вакансії викладають зловмисники.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.