Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Неочікувана сума – скільки зібрав у прокаті український мультфільм "Мавка. Лісова пісня"

За кордоном найбільше стрічку українського виробництва дивились саме у Франції, де її прокат стартував 29 березня

Фото: Facebook/MAVKA.MOVIE, pexels. Колаж: Pro Гроші

Дану стрічку дивились у всьому світі

Фото: Facebook/MAVKA.MOVIE, pexels. Колаж: Pro Гроші

У березні 2023 року на екрани вийшов український мультфільм "Мавка. Лісова пісня". За вісім місяців в Україні та світовому прокаті стрічка виробництва Film.ua Group заробила 20 мільйонів доларів.

Про це пише forbes.

За даними дистриб’ютора Kinomania, бокс-офіс "Мавки" в Україні за період з травня по жовтень становив 155,9 млн грн – еквівалент 4,3 млн доларів. Виходить, що за кордоном впродовж аналогічного періоду мультфільм зібрав близько 15,7 млн доларів.

Щоб "вийти в нуль" мультфільм повинен був зібрати 10 млн доларів від продажів всіх прав в Україні та світі. Однак йдеться не лише про прокат, а й про співпрацю з іншими платформами, а також телебаченням та ліцензування.

Де у світі найбільше придбали квитків на мультфільм

За кордоном найбільше стрічку дивились у Франції. Прокат "Мавки" в країні стартував 29 березня. Всього за весь час перегляду там купили 551 000 квитків. Мультфільму вдалось зібрати 4,1 млн доларів, йдеться в даних Box Office Mojo. За зборами першого дня мультфільм посів першу позицію серед прем’єрних релізів, а за результатами премʼєрного тижня – опинився в п’ятірці найкасовіших фільмів Франції

На другому місці за кількістю проданих квитків – Польща. У цій країні за весь час їх придбали 480 000 штук. Третє місце з 188 000 квитків посідає Італія. Зібрані бокс-офіси сягнули 2,2 млн та 1,3 млн доларів відповідно, свідчать дані Box Office Mojo.

В Італії український мультфільм став п’ятим найкасовішим анімаційним фільмом 2023 року. А от у Португалії стрічка посла перше місце серед незалежних анімаційних дебютів 2023 року та зайняла друге місце серед всіх анімаційних релізів 2023 року.

Про що розповідає анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня"

Як зазначають автори проєкту, згідно з сюжетом, Мавка – Душа Лісу і його Берегиня – закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов'язок перед Лісом.

Проєкт створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" та на образах зі слов’янської міфології. Даний мультфільм зрозумілий найширшій аудиторії по всьому світові, але водночас він містить чарівність української автентики, що принесла глядачам дещо нове і досі нерозкрите у світовій анімації.

Хто озвучував українських героїв

В озвучці мультфільму взяли участь зіркові українські артисти:

  • Мавка — це акторка Наталка Денисенко;

  • Лукаш — співак Артем Пивоваров;

  • головну злодійку фільму Килину озвучила Олена Кравець;

  • русалку Водяницю — фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна

  • Також у фільмі можна почути Ніну Матвієнко, Сергія Притулу, Наталію Сумську.

Раніше сайт Pro Гроші писав про 4 фільми про пограбування та фінансові афери, які ви повинні переглянути. Також ми розповідали про фільми про перший заробіток і всі супутні проблеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.