Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як стати мільйонером: фільми про перший заробіток і всі супутні проблеми

Шлях до першого заробленого мільйону завжди складний і тернистий, в чому на власному досвіді переконалися герої фільмів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фільми про перший зароблений мільйон

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як тільки у кишені з’являється зароблений мільйон, можна не хвилюватися за свій бізнес, адже доходи свідчать про правильний підхід та ефективне налагодження роботи. Проте найважче у процесі – стати власником перших грошей: якщо довгий час не вдається перейти цей рубіж, значить, щось у бізнесі не працює.

У тернистості та складності шляху до отримання першого мільйону на власному досвіді переконалися персонажі фільмів, про які поговоримо далі. Сайт Pro Гроші розповідає про найкращі зразки кіно, які максимально реалістично описують, наскільки важко дається успіх і багатство, особливо на початку.

Американці, 1992 рік

Одна з найбільш прибуткових професій у світі – продавець нерухомості. Щоб заробити великі кошти, недостатньо лише працювати агентом з продажу. Потрібно мати чимало професійних якостей, які допоможуть впливати на людей та будуть змушувати їх користуватися послугами посередників.

Фільм розповідає про роботу агентів з нерухомості та їхні спроби продати якомога більше житла. Кіно передає атмосферу напруги, характерну для команди, де кожен намагається заробити якнайбільше. Атмосфера конкуренції водночас допомагає розв'язувати кризові проблеми та популяризувати власні послуги.

Бойлерна, 2000 рік

Кіно розповідає про молодого хлопця Сета Девіса, якого вигнали з коледжу через організацію підпільного казино. Не маючи засобів для існування, він вирішує стати брокером (продавати акції на біржі), для чого наймається на роботу в спеціалізовану фірму. З часом, завдяки допомозі колективу й керівництва, хлопець починає заробляти неймовірно високі суми, які досягають більшого розміру, ніж його колишній річний дохід.

Проте Сет підозрює, що компанія здійснює незаконну діяльність, і намагається довести це правоохоронним органам. Кіно пропагує правильну канву подій, яка ілюструє перемогу справедливості над жагою до збагачення. І хоч головний герой зміг заробити перший мільйон, це не принесло йому душевного спокою та щастя.

Авіатор, 2004 рік

Кіно розповідає про захмарний успіх інженера-конструктора Говарда Г’юза, який став мільярдером завдяки прагненню до збагачення та успіху. На екрані зображають першу половину 20 століття, коли авіація ще не була розвинена, тож генію Говарду, який з дитинства мріяв відкрити власну авіакомпанію, нічого не заважало увірватися в діяльність та встановити планку якості.

Персонаж мав непереборне, пристрасне бажання увійти в історію та запам'ятатися людиною, яка змінила світ, побудувавши й випробувавши літаки нового покоління. Герою вдалося перетворити невеликий бізнес на мегауспішне підприємство, заробити не тільки мільйон, але й перший мільярд. Вагомості цій історії додає факт, що фільм знято на реальних подіях.

Джой, 2015 рік

У сучасному світі немає місця гендерній несправедливості. Якщо раніше існувало чимало робіт, куди двері для жінок були закриті, то у 21 столітті світ бізнес-середовище сильно змінилося. Ніхто не зможе сперечатися з фактом, що жіноча хватка, цілеспрямованість, вміння й амбіційність нічим не поступаються чоловічим, а в деяких випадках значно їх переважають.

Фільм розповідає про дівчину, яка змогла побороти страх конкуренції та втілити у життя мрію про започаткування власної бізнес-династії. Героїні довелося пройти чимало перепон та зіткнутися з насмішками, а глядачам варто приготуватися до гіперболізації гендерної нерівності. Оскільки кіно випустили у 2015 році, ця сюжетна особливість свідчить про висміювання подібних стереотипів.

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ-5 фільмів, які дивляться багаті люди. Також ми повідомляли про 6 фільмів-історій успіху реальних людей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.