Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Недосяжний SWIFT-платіж: чому ПриватБанк може не зарахувати кошти на картку

Для проведення платежу банк вимагає паспорт відправника, який живе у Сполучених Штатах Америки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

SWIFT-переказ для клієнта ПриватБанку виявився недосяжним

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку зіткнувся з фінансовим моніторингом, в результаті якого йому не затвердили SWIFT-платіж від клієнта з Америки.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ihor2023, розповів, що кожного місяця отримує кошти від одного відправника – клієнта на IT-послуги. Сам він займається підприємницькою діяльністю багато років, запевняє, що сфера роботи абсолютно прозора. Раніше проблем зі SWIFT-платежами не виникало, фінустанова пропускала всі, не вимагаючи підтверджувальних документів.

"Великих коштів в мене немає, стандартні невеликі платежі. Банк відправника знаходиться у Сполучених Штатах Америки. Але Приватбанк вирішив заблокувати останній платіж без будь-якої нотифікації до мене чи до відправника. Я просто чекав платіж більше тижня, потім вирішив звернутись у службу підтримки, там мені повідомили, що фінмониторінг заблокував кошти", – зауважив чоловік.

Аби вдалося забрати власні гроші, клієнту потрібно надати копію паспорта відправника, що неможливо, враховуючи його місце проживання. На гарячій лінії не повідомили, в чому проблема та як можна розблокувати платіж, якщо не буде документів. Водночас у відповідь на скаргу представники ПриватБанку зазначили, що вони неухильно дотримуються вимог законодавства та регулятора, які зобов’язують здійснювати перевірку грошових переказів.

Власне, щоб отримати кошти, потрібно надати вказаний документ. За його відсутності суму повернуть відправнику.

SWIFT-переказ безслідно зникають

Раніше українка поскаржилася на втрату відправлення за реквізитами. Їй надіслали кошти з-за кордону та підтвердили успішність транзакції. Але навіть через тиждень гроші не зарахувалися на картку. З реквізитами проблем виникнути не могло, оскільки 2 роки клієнтка ПриватБанку отримувала за ними кошти.

Втім оператор у службі підтримки зазначив, що справа дійсно у невірно вказаному коді. Для заперечення цієї теорії жінка відправила скріншоти про успішні трансфери з цим же номером. Але обґрунтованої відповіді від працівника фінустанови не отримала. Їй порекомендували розбиратися з банком-відправником, який надав підтверджувальні документи про вдалий переказ.

Тож жінка залишилася без коштів. Єдиний спосіб розібратися, що з ними сталося, – здійснити запит на пошук, який коштує 85 доларів. Плюс знайти причину проблеми можна було за допомогою надання SWIFT-протоколу англійською мовою від відправника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може залучати колекторів для повернення боргу та розповідав, що робити клієнтам. Також ми повідомляли, що ПриватБанк перевів кошти клієнта на "благодійність" в США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.