Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не забувайте про гривню: скільки грошей потрібно українцям для комфортного життя

Не варто робити запаси в євро, адже ця валюта серйозно піддається впливу рублевої зони

Колаж: Pro Гроші

Для комфортного життя потрібно мати фінансову подушку

Колаж: Pro Гроші

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну більшість людей почали все частіше купувати валюту, аби не опинитися в найгіршому фінансовому становищі. Однак експерти радять в першу чергу надавати перевагу все-таки гривні.

Про це сайту Prо Гроші розповів економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Всупереч економічній ситуації в країні, експерт радить спочатку надавати перевагу гривні. У національній валюті заощадження варто мати в обсязі трьохмісячного бюджету.

Тобто для початку самостійно порахуйте, скільки грошей вам потрібно, аби комфортно прожити місяць.

Після цього помножте цю цифру на три. В результаті у вас вийде сума, яку вам необхідно заощаджувати в гривні.

Заощадження у валюті теж мають бути

Для довгострокової перспективи економіст рекомендує обирати все-таки долар. Адже зараз на світову економіку насувається потужна економічна криза. Усі інші глобальні економічні кластери опиняться не в найкращому становищі.

Економіка Сполучених Штатів Америки теж зіштовхнеться з певними складнощами, але все одно вона буде виглядати найбільш привабливо серед інших глобальних економік. У США уже підняли процентні ставки федерального резерву майже до 4%. Тому американський долар уже має перевагу над іншими валютами, – повідомляє експерт.

Що не так з євро?

Раніше ми вже писали, що ця валюта серйозно піддається впливу рублевої зони, оскільки Європа сильно залежала від дешевих енергоресурсів з Росії й зараз енергетичний сектор почне стагнувати. Також економічних проблем додає вихід багатьох промислових підприємств з цього регіону, які просто не можуть працювати за нинішніх цін на енергоносії, які у сім разів вище минулорічних.

Євро наразі спіткала девальвація і валюта продовжить слабшати найближчим часом. Олексій Кущ радить купувати євро тільки у тому випадку, якщо ви розраховуєте на прибуток у довгостроковій перспективі, тобто готові чекати декілька років.

На короткостроковому часовому проміжку сенсу купувати євро немає, впевнений аналітик.

Якщо ви зберігали усі гроші в євро, зараз є сенс задуматись над їх конвертацією в одну з вищезазначених валют або принаймні їхньої частини.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чого українцям чекати від курсу долара найближчим часом і розповідав, що чекає на економіку та американську валюту після війни. Детальніше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.