Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не варто боятися неточностей – топ 5 помилок інвестора-початківця

Інвестування без мети часто призводить до непотрібних покупок, стверджує експертка

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестуванню можна навчитися

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Нову справу важко починати більшості людей, а особливо, якщо вона стосується грошей. І без помилок теж не обійтися, адже досвід варто напрацьовувати. Однак іноді їх можна уникнути.

Про це розповіла експертка з особистих фінансів, викладачка з інвестицій Іванна Invest.

Повторювати точно не треба

Багато новачків шукають поради на різних платформах, сайтах, аби дізнатися про покупки в інвестиціях інших людей та повторити їх.

"Проблема в тому, що ти ніколи не знатимеш, навіщо людина зробила цю покупку, на який термін і чим вона керувалася. Можна подивитися, зробити аналіз, але в жодному разі не повторювати! Лише самостійне формування портфеля", – стверджує експертка.

Зрозумійте мету інвестування

Інвестування без мети часто призводить до непотрібних покупок. Так само як із продуктами, адже без потрібного списку у супермаркеті з голоду можна купити багато зайвого. Імпульсивні покупки бувають і у такій сфері. Безумовно, наявність своєї стратегії допоможе не збиватися зі шляху.

Оновлюйте інформацію

Не можна так просто купити та забути. Потрібно регулярно читати новини, цікавитись справами компанії, конкурентами, і загалом усім, що відбувається у світі. Дуже часто на початку шляху люди заплющують на це очі, хоча це запорука успіху в майбутньому.

Не грайте в ігри

Багато хто намагається вгадати, коли краще купити, а коли продати. В інвестиціях це не має жодної ролі, якщо ми дивимося на компанію у майбутнє. Купити ви можете будь-якої миті, а от докупати можна на падінні й таким чином усереднюватися.

Просіть допомоги

Коли ви намагаєтеся самостійно з усім розібратися, то це призводить не лише до помилок. У багатьох потім складається враження, що це все складно, неможливо і потрібно багато грошей. Ефективніше цей нелегкий шлях почати з ментора, якому ви довірятимете.

Що робити, якщо у вас є від 100 000 грн

Нас завжди вчили заощаджувати й відкладати певну суму на "чорний день". Звісно, що подушка безпеки, якісь заощадження, а тим більше в хорошій сумі, мають бути, але якщо ви зараз вже маєте від 100 000 гривень, то з цією сумою треба щось робити.

Наразі в країні висока інфляція, і ваші кошти можуть попросту "зʼїдатися", а тому варто змусити гроші працювати на вас. Детальніше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші. Якщо вас зацікавила тема фінансової грамотності, то більше цікавих матеріалів ви можете прочитати у нашій спетцемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.