Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не лише ветерани: хто тепер може подати заявку на фінансову допомогу від УВФ

Український ветеранський фонд здійснює фінансування бізнесу, започаткованого ветеранами та членами їх сімей

Фото: Міноборони, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Допомогу від УВФ зможуть отримувати дружини і чоловіки ветеранів війни

Фото: Міноборони, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

При Міністерстві у справах ветеранів України діє УВФ – Український ветеранський фонд. Він фінансує проєкти, спрямовані на реінтеграцію осіб до активного суспільного життя, відновлення їхнього фізичного та психічного здоров’я. Кабінет Міністрів вирішив розширити категорії людей, які можуть отримати кошти від УВФ.

Про це йдеться на сайті Міністерства у справах ветеранів України.

У п’ятницю, 15 вересня, відбулося засідання Кабміну, на якому було ухвалено рішення вдосконалити Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для УВФ. Зокрема, відтепер право на фінансову підтримку свого бізнесу мають не лише ветерани війни, а й члени сімей загиблих захисників і захисниць.

Брати участь у конкурсних програмах дозволили дружинам і чоловікам ветеранів. Але важливо, щоб претенденти були офіційно зареєстровані як ФОПи, а їхні проєкти відповідали цілям, визначеним Українським ветеранським фондом. Йдеться про бізнес, завданням якого є повернення ветеранів до активної суспільної діяльності.

Також Кабмін зменшив вимоги до терміну реєстрації юридичних осіб та громадських об'єднань – мінімум один рік. Це дасть змогу більшій кількості українців, які є членами сімей загиблих захисників та захисниць, подавати заявки на фінансування.

Оновлена ветеранська політика від влади

Раніше ми розповідали, що на VI Міжнародному ветеранському форумі представники української влади анонсували програму нововведень для військових. Вони стосуються:

  • відпусток тривалістю до 60 календарних днів;
  • вступу до закладів вищої освіти;
  • створення мережі сучасних реабілітаційних центрів.

Як повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, найближчим часом у парламенті хочуть розглянути законопроєкт про надання неоплачуваної відпустки співробітникам, які стали до роботи одразу після звільнення з військової служби.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також здивував: він розповів про підготовку для всіх захисників і захисниць України процедури вступу до ЗВО. А саме – надання їм можливості пріоритетного навчання в університетах і позаконкурсного вступу до закладів профтехосвіти.

Також не оминули стороною стимулювання розвитку ветеранського бізнесу. Зокрема, у планах є розширення грантової підтримки підприємців. Плюс влада має на меті створити велику мережу реабілітаційних центрів по всій території держави. Там надаватимуть комплексну допомогу військовослужбовцям.

Загалом у пріоритеті – отримання якісних послуг, ведення бізнесу, успішна реабілітація, доступне житло. Щодо останнього, то пільговий кредит під 7% доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи готові компанії брати на роботу ветеранів. Також ми повідомляли, що ветеранам війни виплачують 16 000 гривень і розповідали, як отримати гроші у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.