Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нацбанк вводить в обіг нову банкноту – який у неї номінал (фото)

З'ясовували, як виглядатиме нова банкнота з підписом чинного голови Нацбанку Андрія Пишного

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Нова купюра з підписом чинного голови НБУ Андрія Пишного

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

З 20 липня в Україні випустять в обіг нову банкноту. На ній буде нанесений підпис чинного голови Національного банку Андрія Пишного.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"У межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 1000 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот, Національний банк з 20 липня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 1000 гривень зразка 2019 року – з підписом голови Національного банку України Андрія Пишного та відображенням на них року випуску", - йдеться в повідомленні.

В Нацбанку наголошують, що нові купюри перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

Фото: НБУ
Фото: НБУ
Фото: НБУ

Нова пам'ятна банкнота: в чому її особливість

Як ми розповідали раніше, Національний банк України випустив нову пам'ятну банкноту. Купюру номіналом 20 гривень присвятили боротьбі України проти російських загарбників та увічненню сили духу українського народу, його стійкості, незламності та героїзму.

Зазначається, що пам'ятна банкнота з назвою "Пам'ятаємо! Не пробачимо!" вводиться в обіг з 23 лютого 2023 року.

"Назву не треба розшифровувати, вона зрозуміла та близька кожному українцю. Вона промовляє: ми стоїмо і вистоїмо, переможемо", — йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що нова банкнота унікальна та не схожа на звичайні українські банкноти, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально.

Основним зображенням лицьового боку пам’ятної банкноти є світлина фотографа Олексія Смірнова, на якій троє українських військових встановлюють Державний Прапор України на тлі фрагментів карти нашої країни та прапорів країн, які підтримують Україну.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям відмовляють в обміні валют і розповідав, які банкноти категорично не приймуть банки та обмінники. Також ми повідомляли, що в банках з’явились пошкоджені купюри.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.