Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Morgan Stanley продає куплений за рекордною ціною ТРЦ у Москві майже задарма

Фонд інвестицій у нерухомість американського коменрційного банку Morgan Stanley вирішив перепродати "Метрополіс" компанії з Казахстану Capital Partners

Колаж: Pro Гроші

Американська компанія вирішила позбутися російської нерухомості через різке падіння акцій

Колаж: Pro Гроші

Американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley, одна з найбільших комерційних транснаціональних корпорацій США, веде перемовини стосовно перепродажу московського торговельного центру "Метрополіс", придбаного у далекому 2013 році.

Інформацію про ведення домовленості надали інформаційні джерела видання Bloomberg.

Відомо, що один з найбільших сучасних торгових центрів Москви "Метрополіс" скоро може змінити власника. При цьому він повернеться до компанії, яка займалася його будівництвом у 2009 році. Фонд Morgan Stanley придбав "Метрополіс" у 2013 році, причому тоді це вважалося найбільшою угодою в історії російського ринку комерційної нерухомості.

Вартість угоди офіційно не розголошувати, проте багато засобів масової інформації писали, що американці віддали за торговельний центр близько 1,2 мільярда доларів. Тепер Фонд інвестицій у нерухомість планує позбутися зайвого баласту.

Мало того, що власники продають "Метрополіс" з великою знижкою, то ще й не кому-небудь, а компанії з Казахстану Capital Partners, яка побудувала приміщення на північному заході Москви.

Чому Morgan Stanley вирішив продати комерційну нерухомість, яка приносила немалі прибутки, з великою збитковістю? Джерела пишуть, що це пов'язано з падінням вартості активів міжнародних компаній на території РФ, а також санкціями, накладеними на підприємства через розв'язану Росією повномасштабну війну в Україні.

Прибуток від володіння "Метрополісом"

Варто зазначити, що переговори знаходяться на початковій стадії. Поки що сторони не висловлюють впевненості у позитивному результаті перепродажу.

Зауважимо, окрім "Метрополісу", американський конгломерат також володів торгово-розважальним центром "Галерея", розташованим у Санкт-Петербурзі. Свого часу цей об'єкт було придбано за 1,1 мільярд доларів.

Обидва об'єкти зробили Morgan Stanley серйозним інвестиційним вкладником. У 2022 році компанія займала 26-ту сходинку в рейтингу Forbes "Королі російської нерухомості – 2022". За попередній рік, володіючи площами двох торговельних центрів (80 000 кв. м. плюс 93 000 кв. м), компанія заробила близько 65 мільйонів доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Amazon змінив умови для українських продавців. Також ми повідомляли по кількість людей із капіталом більше 50 млн доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.