Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У світі рекордно зросла кількість людей із капіталом більше 50 млн доларів

Найбагатші люди світу накопичили свої статки на тлі відновлення після пандемії коронавірусу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі зросла кількість мільйонерів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі в 2021 році рекордно збільшилась кількість багатіїв на 46 тисяч. Тепер кількість людей у світі, чиї активи перевищують 50 млн доларів, становить 218 200.

Про це пише The Guardian.

Видання відзначає, що найбагатші люди світу отримали вигоду на тлі відновлення після пандемії. Також збільшенню статків посприяли різке зростання цін на житло та бурхливе зростання фондових ринків. За останні два роки кількість людей у ​​цій категорії збільшилась на понад 50%.

У звіті Credit Suisse зазначено, що "відновлення макроекономічної активності в середовищі низьких процентних ставок створило виключно сприятливі умови для зростання добробуту домогосподарств протягом 2021 року".

Також повідомляється, шо на кінець 2021 року світове багатство, збільшившись на 41,4 трлн доларів, становило 463,6 трлн доларів. Багатство на одного дорослого зросло на 6800 доларів протягом року і досягло 87 489 доларів, що майже втричі перевищує рівень, зафіксований на рубежі століть.

Ситуація по країнах

Аналітики зафіксували, що найбільше нових мільйонерів додали США – 2,5 млн. Це майже половина від загальної кількості мільйонерів у світі та найбільше зростання кількості мільйонерів, зареєстроване для будь-якої країни за будь-який рік у цьому столітті.

У Китаї число мільйонерів зросло більш ніж на мільйон та ще на мільйон у Канаді, Австралії та Великій Британії разом узятих. Водночас кількість мільйонерів скоротилась на 395 000 в Японії та на 135 000 в Італії.

Крім того, названа країна з найбільшим зростанням середнього добробуту. Нею стала Нова Зеландія, де середній рівень багатства збільшився на 114 тисяч доларів – до 472 тисяч доларів.

Експерти також заявляють, що у 2021 році відбувся найбільший "вибух багатства" за усі роки спостережень.

Водночас, наголошується, що збільшення багатства не розподілялося справедливо. Найбагатший 1% населення планети другий рік поспіль збільшив свою частку всього світового багатства до 46% проти 44% у 2020 році.

Раніше ми писали про те, хто найбагатша людина у світі і на чому вона заробляє. Також ми розповідали, що індійський бізнесмен Гаутам Адані, який цього року з карколомною швидкістю піднявся в рейтингу багатства, обігнав Джефа Безоса і став другою найбагатшою людиною у світі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.