Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Reuters викрили Pepsi у продажах у Росії, хоча компанія "пішла" з країни

Напої Pepsi, 7UP і Mirinda можна купити в Москві, а також у Владивостоці та Красноярську

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Компанія Pepsi так і не пішла з Росії

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Корпорація PepsiCo припиняє виготовляти напої в Росії через півроку після своєї обіцянки призупинити бізнес на території країни-агресора. Виробництво напоїв у компанії пояснюють тим, що на російських заводах ще залишалися запаси сировини.

Про це пише Reuters.

Співробітники британського інформаційного агентства провели рейд по десятках російських супермаркетів у Москві та виявили продукцію Pepsi з датами виробництва у липні та серпні на заводах у Росії. Остання дата виробництва – 17 серпня.

Газовані напої Pepsi, 7UP і Mirinda, як і раніше, широко доступні не тільки в Москві, а також у Владивостоці на Далекому Сході і в Красноярську в Сибіру. Також у Москві виявили рекламу напоїв в одному із тренажерних залів.

Як це пояснюють у компанії PepsiCo

У заяві для Reuters американська компанія зазначила, що припинила виробництво концентратів для PepsiCola, Mirinda, 7Up та Mountain Dew у Росії.

У той же час представник Pepsi повідомив, що заводи використовували залишки концентратів, які вже були в наявності.

"Всі концентрати в Росії були витрачені, а виробництво припинено", – заявив представник PepsiCo 8 вересня. Це були перші публічні коментарі з цього приводу з того часу, як на початку березня компанія оголосила про припинення виробництва, продажу, рекламних заходів та реклами в Росії.

Співробітнику компанії нагадали про заяву PepsiCo у березні 2022 року, в якій йшлося про припинення продажів напоїв у Росії. Коментувати це питання він відмовився.

Компанія працює в Росії понад 60 років, у 2021 році РФ була третім за величиною ринком для Pepsi після США та Мексики.

Зазначимо, що в березні PepsiCo заявила, що продовжить продавати в Росії товари першої необхідності, такі як молоко та інші молочні продукти, дитячі суміші та дитяче харчування.

Раніше ми писали, що в Росії досі залишається 1149 найприбутковіших іноземних транснаціональних корпорацій. Також ми повідомляли про те, що компанія H&M вирішила згорнути бізнес у Білорусі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.