Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank запустив довгоочікувану послугу – чим тепер можна користуватися

Щоб отримати доступ до послуги, користувачам потрібно оновити мобільний додаток до останньої версії

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank дав можливість відкрити рахунок для самозайнятих осіб

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Monobank з’явилася нова важлива послуга – окремі рахунки для самозайнятих осіб, тобто людей, які здійснюють незалежну професійну діяльність. За користування не зніматиметься плата, так само не буде комісії за платежі.

Про це повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Доступ до оновлення мають всі користувачі мобільного додатку з 14 червня. Для відкриття рахунку треба спершу оновити застосунок, а потім у верхньому меню натиснути на кнопку "Відкрити картку або рахунок". З перелічених варіантів обрати рахунок НПД у гривні.

До самозайнятих осіб належать:

  • адвокати;
  • нотаріуси;
  • арбітражні керуючі;
  • приватні виконавці.

Окрім зручності для отримання платежів за діяльність та обліку коштів, послуга корисна відсутністю плати за обслуговування та відкриття, а також комісії за транзакції. Бухгалтери, до всього, матимуть доступ до власного вебкабінету.

Водночас у коментарях до посту в Telegram, де опублікували інформацію, клієнти Monobank запитують, чи планують найближчим часом додати в застосунок цифровий підпис для відправлення звітів. Цю функцію давно вимагають бухгалтери та ФОПи, які відкрили рахунки фізичних осіб-підприємців у Monobank.

Яких функцій не вистачає в додатку Monobank

Користувачі періодично зауважують, що Monobank, який позиціює себе як "банк у смартфоні", не має достатньої кількості послуг, необхідних клієнтам. Водночас інші фінустанови з відділеннями по всій країні забезпечують дефіцитними функціями. Серед недоліків мобільного додатку українці назвали такі:

  • немає додаткових карт для одного рахунку;
  • відсутні карти тільки для оплат в Інтернеті;
  • не можна автоматично поповнювати депозит;
  • не можна використовувати лише віртуальні картки;
  • заборонено вимикати розрахунок у певних категоріях.

Представники фінустанови обіцяли довести до відома керівництва скарги, щоб якомога швидше покращити якість обслуговування.

Яке останнє оновлення було в Monobank

Ще у квітні користувачі дізналися, що для них прибрали налаштування суми інтернет-ліміту з головного екрану в меню "Налаштування безпеки". Також для кращої зручності змінили логіку роботи цієї функції, а саме – транзакції без підтвердження можна дозволити або відхилити. Плюс для людей, на їхні численні прохання, додали налаштування добового ліміту витрат в Інтернеті без підтвердження.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank не говорить клієнтам правду та розповідав, що відбувається з оплатою комуналки. Також ми повідомляли, як клієнти Monobank можуть фінансово постраждати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.