Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Борги на рівному місці: як клієнти Monobank можуть фінансово постраждати

Чоловік вліз у борги, бо не помітив збільшення кредитного ліміту, оскільки отримав тільки Push-повідомлення від Monobank

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank не помітив змін у кредитному ліміті, тож вліз у борги

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank має право самостійно змінювати налаштування кредитного ліміту, тобто без попередження збільшувати чи зменшувати його на картках клієнтів. Але про це сповіщає не SMS чи дзвінком, а тільки Push-повідомленням, яке легко пропустити.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком elderlybeans, розповів, що одного дня на карті кредитний ліміт збільшився одразу в 20 разів – з 2 000 грн до 40 000 грн. Але він цього не помітив, бо пропустив Push-сповіщення, яке навіть не зберігається в історії операцій. Тож продовжив користуватися коштами, вважаючи, що більша сума на рахунку – результат повернення боргу.

"Адже великими цифрами на карті показується загальний баланс, в який входять кредитні кошти. Тільки нижче, маленьким шрифтом, пише, скільки особистих грошей, а скільки – банківських. Якщо ви постійно десь бігаєте по справах, дуже легко не помітити зміни кредитного ліміту взагалі", – зауважив клієнт.

Згодом випадково під час переказу помітив комісію та вирішив з’ясувати, звідки вона взялася. І зрозумів, що взяв кредит. Після зміни ліміту з’явилася заборгованість у розмірі 300 грн і простроченість. У службі підтримки відповіли тільки стандартною фразою, що "банк має право самостійно змінювати ваш кредитний ліміт".

Чоловік зауважив, що логічніше зробити систему пропозиції, питаючи у клієнтів підтвердження того, що вони дійсно бажають здійснити налаштування.

Кнопка, через яку можна втратити валюту

Нещодавно ми розповідали, що клієнт Monobank хотів надіслати 700 євро на власний рахунок Genome. Для цього він у мобільному додатку ввів реквізити та суму переказу. Але далі сталося дивний збій, що призвів до втрати коштів, а саме:

  • біля суми відобразився значок долара, а не євро;
  • збоку знаходилася стрілка маленького розміру, яка мала би змінити валюту, але вона не працювала;
  • жодні налаштування на екрані не були активними;
  • натиснувши кнопку підтвердження операції, чоловік перевів 700 доларів з рахунку євро, виконавши подвійний обмін;
  • на конвертації він втратив 40 євро.

Служба підтримки зафіксувала звернення клієнта та обіцяла, що збій невдовзі виправлять. Користувач попросив прибрати дефолтний доларовий знак під час переказу євро та збільшити піксельну стрілку, щоб люди більше не позбавлялися коштів таким способом.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank звинуватили в нестачі функцій і послуг та розповідали, що може з’явитися в додатку. Також ми повідомляли, що Monobank не говорить клієнтам правду про оплату комуналки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.