Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк, Ощадбанк і Monobank оновили курс: за скільки можна купити і продати долар

Українські банки оновили курс долара: деякі фінустанови пропонують купити валюту значно дешевше

Фото: РБК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс долара залишився незмінним в українських банківських установах

Фото: РБК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Станом на 23 жовтня можна спостерігати оновлену вартість долара в банках України. Не всі фінансові установи змінили показники, що говорить про деяку стабілізацію на валютному ринку. Тоді як готівкова гривня щодо "чорного" курсу зміцнилась відносно долара.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки зараз коштує американський долар у ПриватБанку, Monobank, Ощадбанку.

ПриватБанк

Найбільший український державний банк майже не змінив показники. Курс готівкового долара залишився на попередньому рівні – 40,30 грн. Максимально напередодні дозволялося купити долар за 40,80 грн.

Клієнти можуть продати валюту за 39,80 грн за американську одиницю. При здійснені карткових розрахунків курс становитиме 37,45 грн.

Ощадбанк

Щодо безготівки, курс при оплаті карткою у цьому банку становить 37,12 грн за долар. У касі показник дорівнює середньому по Україні – 40,30/40,90 грн (купівля/продаж). Незначне зростання може спричинити збільшення попиту на готівку, яке прогнозують ближче до грудня.

Monobank

У мобільному банку станом на 23 жовтня долар можна купити по курсу 37,45 грн, а продати – по 36,65 грн. Monobank взагалі не змінив свої показники порівняно з попереднім днем.

Яким буде курс долара найближчим часом

Відносна стабілізація говорить про те, банки не планують різко змінювати підхід до встановлення курсу валют. Коливання можливе у діапазоні кількох копійок. Дещо інша ситуація відбувається на чорному ринку. Там у неділю, 23 жовтня, національна валюта зміцнилась відносно долара одразу на 20 копійок, якщо порівнювати з попереднім днем.

Експерти говорять, що відчутну різницю курсу можуть спричинити подальші ракетні обстріли України. Ескалація війни здатна сильно вдарити по економічній ситуації в нашій державі, адже успіхи чи невдачі ЗСУ є запобіжником або важелем, що диктують сплески валютних змін. Більше того, з наближенням зими попит на долари зросте, що зумовить послаблення національної гривні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що придбати на випадок відключення газу, світла чи води. Також ми повідомляли, що відомо, які товари до зими подорожчають ще більше.

Детальніше про курси валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.