Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Переказ MoneyGram у ПриватБанку під питанням: що можуть вимагати у відділенні

Жінка звернулася до відділення ПриватБанку, щоб отримати доларовий переказ, натомість її почали змушувати відкрити картковий рахунок

Фото: Unsplash, скрін. Колаж: Pro Гроші

Українка не отримала міжнародний переказ MoneyGram у ПриватБанку

Фото: Unsplash, скрін. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримувати миттєві валютні перекази з-за кордону через міжнародну систему MoneyGram. В цьому допомагає ПриватБанк, дозволяючи надсилати кошти на рахунки. Але киянка не змогла забрати долари в касі, бо завадив регламент.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком ZOYA MINAYEVA, розповіла, що звернулась у відділення ПриватБанку в Києві з метою отримання переказу MoneyGram в розмірі 50 доларів. Касирка повідомила, що згідно з правилами фінансової установи потрібно підійти до співробітника, щоб заповнити опитувальник та актуалізувати дані.

Водночас жінка не мала активних продуктів банку і поцікавилася, навіщо проходити ідентифікацію. За словами касирки, такий регламент ПриватБанку, і система не пропустить переказ без цього.

"Згодом працівниця повідомила, що для отримання переказу треба відкрити рахунок у доларах. Я сказала, що мене влаштує виплата в гривні по курсу, якщо немає валюти в касі. Але виявилося, що потрібен власний рахунок в гривні та ніяк інакше. А якщо я не погоджуюсь, то можу звернутися до будь-якого іншого агенту системи переказів, наприклад, Ощадбанку, де мені здійснять виплату за альтернативною схемою", – прокоментувала українка.

Вона намагалась знайти такі вимоги в офіційних документах і на сайті ПриватБанку, але не змогла. Тож попросила співробітників підтвердити чи спростувати інформацію. А свої кошти таки забрала, але вже в іншій фінустанові, де на процедуру знадобилося кілька хвилин.

Як отримати миттєвий переказ MoneyGram

Як зауважили представники ПриватБанку, насправді нема потреби оформлювати рахунки у гривні чи доларах, аби отримати переказ. Процедура складається з кількох простих кроків:

  • пред’явити працівнику банку карту для ідентифікації або паспорт громадянина України та ідентифікаційний код;
  • повідомити деталі переказу, а саме систему (MoneyGram), контрольний номер, суму, валюту отримання, повне ім’я відправника та країну надсилання;
  • отримати гроші на картку або в касі.

Зауважимо, що MoneyGram – це міжнародна компанія, яка спеціалізується на наданні фінансових послуг. Вона дозволяє клієнтам надсилати гроші та оплачувати рахунки у різних країнах через мережу фізичних пунктів обслуговування – агентств і партнерів. Це особливо корисно для людей, які працюють за кордоном і мають намір підтримувати своїх рідних на відстані.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк оновив свій додаток і розповідав, які дві важливі функції порадують українців. Також ми повідомляли, що нові долари в ПриватБанку – на вагу золота

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.