Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майнери на хвилі успіху? Що сталося з біткоїном в останні дні зими

Розповідаємо про останні зміни в майнінгу біткоїна

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що сталося з мейнінгом біткоїна

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Після нового перерахунку, який відбувається раз на два тижні, складність майнінгу криптовалюти Bitcoin зросла на 9,95%.

Як повідомляє Forklog, показник оновив історичний максимум на позначці 43,05 T.

Зазначається, що стрибок складності майнінгу відбувся на фоні підключення більшої кількості обладнання. Крім того, посилилася конкуренція між майнінг-пулами. Тим часом хешрейт мережі перебуває на позначці 293,83 EH/s.

Цікаво, що у січні 2023 року процес видобутку Bitcoin став складнішим на 4%, теж встановивши історичний максимум на позначці 39,35 T. Загальний дохід майнерів за перший місяць року становив 604,6 млн доларів. Якщо порівняти з показниками у грудні — січневі зросли на 27%.

Чи може Bitcoin коштувати 1 мільйон

Сьогодні важко повірити, що криптовалюта може досягти таких висот. Але деякі експерти вважають, що це станеться вже до кінця поточного десятиліття. Про це, наприклад, говорить керівниця американського інвестиційного фонду Ark Invest Кеті Вуд:

"Зараження ринку, викликане крахом централізованих контрагентів (FTX), тільки підкреслило фундаментальні переваги Bitcoin – прозорість, децентралізованість і простоту аудиту".

Іншими словами, у звіті під назвою "Big Ideas" глава компанії продемонструвала статистичні дані, які мають підтвердити висновки. Кеті Вуд посилається на швидкість хешування, кількість гаманців з ненульовим балансом і зростання довгострокових пропозицій холдерів. Все це підтверджує фундаментальну стійкість біткоїна перед фондовими крахами.

Зокрема для обґрунтування своїх слів експертка зауважила, що сукупний середньорічний темп зростання BTC за останні п’ять років дорівнює 272%. Для порівняння, в золота цей показник становить 2,2%, у традиційних акцій – 6,1%.

Як українці зберігають заощадження під час війни

Українці все частіше довіряють криптовалюті, а причиною таких змін стала війна. Так, за словами аналітика компанії Esperio Олександра Болтяна, криптовалюта набирає популярності серед наших співвітчизників ще й тому, що велика кількість продавців пропонують товари та послуги за криптовалюту.

"Українці масово шукали спосіб заощадження коштів, недорогого безперешкодного та швидкого виведення грошей з країни, а також відкривали криптогаманці для отримання фінансової допомоги з-за кордону від рідних та близьких, які співчувають", – зазначив він.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що відбуватиметься з біткоїном у 2023 році. Також ми пояснювали, як розраховуватися криптовалютою в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.