Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Mastercard і Visa за кордоном: яку платіжну систему обрати для подорожі

Розповідаємо, які відмінності між картками Mastercard і Visa, та як це допоможе при подорожі за кордон

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Яку картку обрати для подорожу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці за кордоном часто не розуміють яку картку краще використовувати – Visa або Mastercard. Між ними є одна значуща відмінність, яка допоможе визначитись – це розрахункова валюта.

Сайт Pro Гроші розповідає, яку картку краще обрати для операцій за кордоном.

Відмінність між Visa і Mastercard

Карта Visa для валютних розрахунків використовує лише долар, Mastercard проводить їх як в доларах, так і в євро. На території України ця відмінність не має ніякого значення, а ось при розрахунках цими картками в іноземній валюті можуть виникати додаткові витрати.

При розрахунках за кордоном з гривневої картки буде зніматись еквівалентна сума в євро, у випадку з Mastercard це потребує однієї конвертаційної операції, а з Visa – двох. Це може призводити до невеликих втрат за рахунок курсових коливань, але для когось мова може йти про велику суму.

Конвертація відбувається в день проведення транзакції, який може відрізнятись від дати покупки, наприклад, якщо транзакція була проведена в неробочий день. Подвійна конвертація може призводити до додаткових комісій, але це вже залежить не від платіжних систем, а від банків, які проводять транзакції.

Яку картку краще обрати

Оформити додаткову картку для подорожі за кордоном навряд чи буде економічно доцільно, витрати на оформлення виявляться вищими за потенційну економію. Якщо вибирати між двома картками, то для регулярних витрат підходить більше Mastercard.

Mastercard і Visa – американські компанії, які є прямими конкурентами, але при цьому базові умови в обох міжнародних платіжних системах ідентичні.

Щодо відмінностей, можна звернути увагу на ліміти безконтактних платежів без обов'язкового введення ПІН-коду. У Mastercard він становить 500 грн, а Visa підвищила його з 1 000 до 1 500 грн, це може бути як перевага, так і недолік. Перевага – зручність для користувача, недолік – безпека власних коштів.

На території України дізнатись про переваги класичного використання цих карток за кордоном майже неможливо, краще звернутись до представників фінустанови, що обслуговує ці картки, та дізнатись всі нюанси.

Раніше ми розповідали, як українці частіше розраховуються в магазинах. Також ми розповідали, що Mastercard і Visa розробляють технологію криптотранзакцій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.