Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара вже не зупинити: скільки коштуватиме валюта в серпні

За словами експерта, є одразу кілька причин того, чому цінові показники іноземної валюти почали свій рух

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку почався рух

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто підготуватися до руху курсу долара. Адже вже протягом серпня він може значно здорожчати. Сталося це одразу через низку факторів на ринку.

Про це в коментарі сайту Pro Гроші повідомив доктор економічних наук, професор та заслужений економіст Україні Олексій Плотніков.

Наразі в Україні вже є чимало передумов для того, щоб долар дорожчав. Ба більше, ці фактори з кожним днем лише накопичуються.

По минулому тижню можна помітити, що на готівковому ринку почався рух. Є одразу кілька причин того, чому це сталося. Передусім це пов'язано з:

  • потребами в доларовій готівці;

  • припиненням роботи зернової угоди;

  • певними розрахунками з використанням готівкового долара.

Скоріше за все, буде рух відбуватися і по іншім сегментам ринку. Однак різких змін очікувати не варто, – говорить експерт.

За його словами, українцям варто очікувати, що вартість іноземної валюти в серпні підніметься до позначки 38 гривень за долар.

Чому українцям потрібно перейти на розрахунки у гривнях

Раніше ми вже писали про те, що навіть за 31 рік незалежності деякі сфери й досі рахують все у доларах. Нерухомість, автомобілі та інші серйозні покупки теж в більшості випадків відбуваються в іноземній валюті.

Та ці дії мають негативний вплив на гривню. Наприклад, у протилежному випадку зросла б довіра населення до національної валюти, а стабільність гривні була багаторічна.

Але в умовах інфляції, а особливо в умовах фінансових криз, ми маємо те, що відбувається зараз.

Якщо вас зацікавила дана інформація, то більше ви зможете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Як розпізнати несправжні долари

Ми вже розповідали про те, що загалом існує пʼять способів, як це зробити. По-перше, варто дивитися на водяні знаки. Правильна доларова банкнота точно його має, і зможете ви це помітити, коли піднесете купюру до світла.

Другий фактор, який присутній у справжньому доларі – особлива друкована нитка. На аутентичних купюрах є тонка металева нитка, яка простягається від одного краю банкноти до іншого. Колір, позиція та надписи на ній варіюються в залежності від номіналу.

Ще обовʼязково дивіться на рельєфний друк. Оригінальні банкноти виготовляються за допомогою спеціального методу друку. Саме завдяки йому деякі елементи залишаються відчутними на дотик.

Про інші способи ви зможете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, в якій валюті українцям краще зберігати гроші. Також ми писали, які доларові купюри можуть відмовитися приймати в банках та обмінниках.

Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.