Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара підготував сюрприз – що відбувається з валютою в Україні

Наприкінці тижня, 15 вересня, курс іноземної валюти продемонстрував чергове коливання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в перше за тиждень подешевшав

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в Україні продовжує залишати громадян та економічних аналітиків у стані постійного очікування. Останнім часом ця іноземна валюта демонструє нестабільний рух, змушуючи всіх, хто має справу з фінансовими операціями, тримати руку на пульсі.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує долар в обмінних пунктах та на чорному ринку.

Який курс долара пропонують обмінники

За останній тиждень, долар продовжував збільшуватися у вартості. Проте, ця динаміка мала нестабільний характер, і після досягнення пікового значення 14 вересня, сьогодні ми вже можемо спостерігати незначне падіння.

Динаміка зміни курсу долара за тиждень
Динаміка зміни курсу долара за тиждень
Фото: Скриншот: Pro Гроші

На самому піку своєї вартості 14 вересня, долар коштував у середньому 38,24 гривні при продажу і 38,09 гривень при купівлі. Але сьогодні, 15 вересня, ситуація змінилася, і іноземна валюта пропонується за трохи нижчими курсами:

  • купівля – 38,05 грн/дол. (- 0,02 грн);
  • продаж – 38,22 грн/дол. (- 0,01 грн).

Скільки коштує долар на чорному ринку

Не менш цікавою залишається ситуація на чорному валютному ринку. Тут також спостерігаються невеликі зміни. Середній курс продажу долара залишився стабільним і становить 38,45 гривні, тоді як курс купівлі зріс на 2 копійки до 38,14 гривні.

Що може вплинути на курс долара

З цим питанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина. Він висловив припущення, що американці можуть підтримати Україну фінансово перед президентськими виборами. Саме це може вплинути на валютний ринок країни.

"Дехто може дати гарантії, що у вересні наступного року за півтора місяця до виборів президента України, американці нас завалять валютою, тому що Байдену дуже потрібна перемога України, йому перед виборцями потрібно довести, що він не просто так дає нам гроші, потрібно показати, що ця допомога реально працює", – розповів експерт.

Таким чином, вплив США на валютний ринок України стає очевидним. В разі проблем з отриманням макрофінансової допомоги, попит на валюту може зрости, і курс гривні буде зростати.

Раніше сайт Pro Гроші розібрався з експертом, який місяць може стати найнебезпечнішим для курсу валют. Також ми від заслуженого економіста України дізналися, чому насправді може подорожчати долар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.