Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Куди інвестувати гроші, щоб не втратити їх: надійні варіанти на 2023 рік

Українці можуть отримати непоганий прибуток, якщо будуть постійно слідкувати за ситуацією на ринку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестиції зможуть примножити дохід українців

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестиції – це завжди ризикована ідея. Однак саме вони можуть принести чималий дохід. Та варто розуміти, що ринок переживає багато змін, за якими варто встигати, якщо ви хочете примножити свої гроші.

Про це розповів засновник Visotsky Inc. Олександр Висоцький.

Нерухомість

У США зараз облікова ставка ФРС зросла, а тому підвищилися й відсотки на іпотеку. Через це житло стало менш доступним, та ціни на нього почали зменшуватись.

"На мою думку, нерухомість знижуватиметься в ціні ще як мінімум рік, а то й кілька років. Швидше за все, подібна тенденція також торкнеться країн Європи та СНД. Тому інвестиції в нерухомість зараз – один з найгірших варіантів. Немає сенсу купувати квадратні метри, які продовжують знижуватися в ціні. Але є люди, які впевнені у надійності такого способу", – говорить експерт.

Фондовий ринок

З нього можна отримувати непоганий прибуток, однак вам це вдасться лише в тому випадку, якщо ви дуже добре в цьому розбираєтеся. Без достатньої бази знань на фондовому ринку простіше втратити, аніж заробити.

"Ті компанії, які раніше оцінювалися великими сумами, різко втрачають в ціні. Все через те, що зараз оцінка більш консервативна та об'єктивна. Якщо ви вважаєте, що ринок акцій не може впасти ще нижче, то помиляєтеся. Це досить ризикований варіант інвестицій", – додає Олександр Висоцький.

Криптовалюта

Зауважте, що майбутнє крипти є невизначеним, і передбачити його неможливо. Що більше цей напрямок бере участь у фінансовому житті, то більше уваги регуляторів на себе звертає.

Зовсім нещодавно SEC (комісія з цінних паперів та бірж) пред’явила серйозні вимоги до криптобіржі Binance. На які зміни варто чекати та до чого вони приведуть, поки що незрозуміло.

Інвестуйте туди, де цінність зростає

"Можливо, ви чули історію про Silicon Valley Bank. Цього року банк збанкрутував, і ця новина викликала справжній резонанс. І якщо ніхто із вкладників не постраждав через відповідний закон, який захищає вклади, то акціонери втратили все. Після того, як зросла фінансова ставка ФРС, клієнти банку почали масово переносити свої кошти в інші організації. Туди, де депозитна ставка вища. Наприклад, компанія Robinhood віднедавна пропонує дуже великі для США 4% річних", – розповідає експерт.

Ще пів року тому готівка не була такою цінною, як сьогодні. Тому, якщо у вас є певна сума, то Олександр Висоцький радить покласти її на застрахований депозит в американський банк.

"Так, це невеликі відсотки, проте ваші кошти будуть під надійним захистом. І навіть якщо банк закриється, уряд відразу компенсує всі гроші", – каже експерт.

У венчурних фондів та стартапів великі перспективи

Інвестувати в фонди й компанії-початківці ще один ризик. Тому, аби не втратити всі гроші, вкладайте у таку справу лише частину свого капіталу.

За останні місяці оцінки таких стартапів сильно впали. Частку в такій організації можна купити дешево. Але це падіння є тимчасовим, і в перспективі кількох років ситуація значно зміниться.

Раніше ми пояснювали, що чекає на біткоїн у 2023 році, а також розповідали про те, хто може стати першим отримувачем зарплати у криптовалюті в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.