Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсія клієнтки ПУМБ опинилася на рахунку ПриватБанку: як це можливо

Без відома жінки її пенсію перевели з банку ПУМБ в ПриватБанк, хоча раніше вона не погоджувалася на цю пропозицію

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Пенсію українки перевели на ПриватБанк без її відома

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Мешканка Запоріжжя, яка тимчасово проживає у Чернівцях, поскаржилася на самовільне відкриття пенсійного рахунку в ПриватБанку, хоча вона не підписувала жодних заяв.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком muravyts, розповіла, що була вимушена переїхати в Чернівці через війну та отримала статус внутрішньо переміщеної особи. У жовтні 2022 року представники Фонду соціального страхування направили жінку в ПриватБанк для відкриття рахунку, на який надходитимуть грошові виплати від держави.

Але у відділенні фінустанови працівник відмовився надати послугу клієнтці, якщо вона не переведе пенсійні нарахування до ПриватБанку. До того часу вона отримувала пенсію в ПУМБ.

"В той день співробітник вказав, що відкривають такі рахунки виключно за умови переведення пенсії на ПриватБанк, інакше відмовлялися мене обслуговувати. Мені довелося погодитися на ці умови. Але наступного дня я звернулася на сайт Мінфіну зі скаргою і вимогою повернути пенсію на попередній банк (ПУМБ). На мою скаргу відділення відреагувало і пенсія залишилася в попередньому банку, а виплати ВПО в ПриватБанку", – розповіла жінка.

Щомісяця гроші приходять на картку 21 числа, але востаннє пенсію нарахували в ПУМБ у березні. Вже у квітні виявилося, що виплати надійшли на новий рахунок, відображений у Приват24. Втім користувачка не підписувала жодної заяви щодо переведення, і розмов зі співробітниками фінустанови стосовно цього не вела. Тож незрозуміло, яким чином гроші опинилися на картці ПриватБанку та хто ініціював переведення без дозволу власниці.

Нові функції та послуги в додатку

Нещодавно Приват24 оновився та став більш зручним для користувачів. Зокрема українці можуть оформити іпотеку під 3% річних за програмою державного кредитування "єОселя" (в додатку чи вебверсії). Також доступна можливість періодичних поповнень депозитів. Для цього потрібно знайти в меню кнопку "Регулярне поповнення".

Клієнтам простіше купити автобусний квиток: послуга знаходиться в меню "Сервіси" – "Транспорт" – "Автобус". Такий шлях інтуїтивно легше знайти в мобільному застосунку. Ще серед нововведень – підключення нарахувань заробітної плати на картку для виплат і керування відправленнями через сторонні сервіси.

Встановити зв'язок із представниками ПриватБанку тепер можна через єдине меню комунікації – послугу "Допомога онлайн". Там користувачам дозволено напряму подзвонити до фінустанови та поставити питання фахівцеві.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Facebook позбавив клієнта ПриватБанку 1 200 євро та розповідав, куди поділися гроші. Також ми повідомляли, що ПриватБанк заблокував картку пенсіонерки через кредитний ліміт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.