Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку можуть не знати про серйозну помилку – за чим треба слідкувати

Через неправильні дані клієнти банків можуть втратити доступ до важливих послуг, а доводити свою причетність до рахунку доведеться довго

Фото: Pexels, Facebook, скрін. Колаж: Pro Гроші

Міжнародні перекази у ПриватБанку можуть ускладнитися через персональні дані

Фото: Pexels, Facebook, скрін. Колаж: Pro Гроші

Надаючи персональну інформацію банкам, потрібно уважно стежити за правильністю написання прізвища, імені та по батькові. Причому не лише українською мовою. Адже пізніше доведеться виправляти помилки, що призведе до затримок з отриманням послуг.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком vitaldes, розповів, що при отриманні даних для SWIFT-переказу виявив неправильну транслітерацію прізвища та імені. ПриватБанк допустив помилку не тільки в ПІБ чоловіка, але і його дружини.

"За формою трансліту ДМСУ, в закордонному паспорті та міжнародному посвідченні водія написано одним варіантом, у банку іншим. Але при спілкуванні з ботом у чаті мені показали правильний варіант. Прізвище типу ***ощук за ДМСУ ***oshchuk, за версією ПриватБанку — ***scuk", – зауважив клієнт.

Він зв’язався з оператором служби підтримки, щоб знайти розв'язання проблеми. Але йому повідомили, що для виправлення потрібне фото закордонного паспорта. Цифрові документи в "Дії", як виявилося, не підходять. Варіант ще раз транслітерувати дані оператор взагалі не розглянув.

Як рішення працівники фінустанови запропонували пройти актуалізацію даних, але тільки з фото оригіналів документів. У відповідь на скаргу чоловіка представники ПриватБанку закликали клієнтів ретельно перевіряти персональну інформацію, щоб не втрачати доступ до важливих послуг і функцій.

Розширення співпраці та швидкі закордонні перекази

З 18 липня українці можуть користуватися сервісом ZEN.com і відправляти кошти з-за кордону через систему міжнародних грошових переказів PrivatMoney. Перші три місяці комісія за транзакції буде відсутня. Аби скористатися можливістю, потрібно:

  • завантажити та зареєструватися в мобільному додатку ZEN.com;
  • обрати валюту (в доларах чи євро);
  • ввести реквізити отримувача (номер платіжної картки чи IBAN-рахунок);
  • встановити у розділі "Тип переказу" PrivatMoney та підтвердити операцію.

Сервіс стане в пригоді українцям за кордоном, які хочуть допомагати родичам і друзям фінансово. Вони мають змогу миттєво надіслати кошти та не платити за це комісію.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк залишив ФОПа без оплат і розповідав, які проблеми бувають при розірванні договору. Також ми повідомляли, що ПриватБанк 8 років блокував майже 200 тисяч гривень своєї клієнтки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.