Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт ПриватБанку не зміг оплатити покупку на ОЛХ – яка проблема виникла

Українець потрапив під процедуру вибіркової перевірки та не зміг її пройти через інформацію про місце роботи

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У клієнта ПриватБанку виникла проблема з актуалізацією даних

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Періодично клієнти банків повинні актуалізовувати персональні дані, що є вимогою чинного українського законодавства. Але користувач послуг ПриватБанку не зміг пройти перевірку, бо не пам’ятав попереднє місце роботи.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Чоловік, зареєстрований на сайті під ніком vis11, уточнив, що є клієнтом ПриватБанку понад 20 років. Одного дня він вирішив придбати на ОЛХ кавоварку за 1 700 грн. Спершу відвідав термінал, закинувши гроші на карту, а потім спробував оплатити покупку. Але транзакція не пройшла. З фінустанови надійшло сповіщення про необхідність зателефонувати за номером 3700 і поспілкуватися з оператором.

На гарячій лінії (дзвінок був з фінансового телефону) співробітниця повідомила, що клієнт потрапив під вибіркову перевірку, тобто повинен актуалізувати особисті дані. Спочатку він відповів на стандартні запитання про ім’я та дату народження, місце прописки. Четвертим йшло запитання про місце роботи, але на той час українець був тимчасово безробітним.

Працівниця зауважила, що система містить інші дані, тож клієнту довелося перерахувати чотири посади, які встиг змінити за 20 років. Але ця відповідь також не підійшла, бо потрібно назвати лише один варіант, правильний, який чоловік озвучив під час останнього оновлення інформації. Але рік попередньої актуалізації операторка відмовилася назвати.

Виходить, якщо не вдасться вгадати потрібну посаду, то банк не пропустить транзакцію. Це і сталося. "Я хочу за рахунок власних коштів (не кредитних, не отриманих від когось, а внесених на картку за 2 години перед оплатою) зробити покупку на офіційному інтернет-порталі ОЛХ, а мені не лише влаштовують допит, але ще й пропонують зіграти у вікторину", – обурливо констатував користувач послуг.

Що відповіли у ПриватБанку

Як результат, клієнт так і не зміг придбати кавоварку. Але представники фінустанови зауважили, що процедура актуалізації має на меті підтвердити особу людини, яка проводить транзакцію. Тобто довести, що картою не володіє третя особа, яка намагається зняти чужі кошти.

"При зверненні в підтримку для підтвердження платежу клієнт відповідає на ряд запитань, відповіді на які може знати лише він. Це та інформація, яку вказував раніше", – додали у відповідь на скаргу.

ПриватБанк нагадує, що уникнути проблем можна, якщо заздалегідь оновлювати інформацію в базі, особливо у випадку змін. Це дозволено робити не тільки у відділенні, але й онлайн через офіційний додаток.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк змінив ліміти видачі готівки в касах, і розповідав, скільки валюти тепер можна замовити. Також ми повідомляли, що ПриватБанк не повернув валюту клієнту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.