Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Карти розкриті – скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно

Робота кожного з дев’яти членів Ради оплачується коштами платників податків

Фото: instagram Горбунова, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Стало відомо скільки насправді заробляє український телеведучий

Фото: instagram Горбунова, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Відомий ведучий, продюсер та актор Юрій Горбунов, який цього року втрапив у гучний скандал через комедійний серіал "СМТ Інгулець" за 33 мільйони, є одним із девʼяти членів Ради з державної підтримки кінематографії. Стало відомо, скільки насправді заробляє чоловік та всі члени Ради при Держкіно на місяць.

Про це пише "Главком".

Зʼясувалося, що у 2022 році зарплатня Юрія Горбунова становила майже 70 тисяч гривень. Важливо, що робота кожного з дев’яти членів Ради оплачується коштами платників податків. Зарплатню чиновників називають стипендією, а її розмір у 2022 році становив 35 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У жовтні 2022-го всі члени Ради, зокрема і Горбунов, отримали по 69,9 тисячі гривень. За рік сума знатно поменшала. А все через те, що уряд у березні 2023-го переглянув формування розміру виплати. Після цього замість 35-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб тепер нараховують 20. Отже, сьогодні за свою роботу Горбунов отримує 43,2 тисячі гривень на місяць.

Тим часом український продюсер Сергій Галетій не розуміє, за що взагалі членам Ради платять гроші.

"90% засідань державної підтримки кінематографії беззмістовні. Бюрократична маячня. Хіба такі рішення членів вартують того, щоб отримувати чималі стипендії з бюджету? А де ж їхні напрацювання, які сприятимуть розвитку українського кінематографа?", – обурюється Сергій Галетій.

Однак можливо скоро і так чимала стипендія для Горбунова буде взагалі недоступною. Все тому, що київський окружний адміністративний суд визнав Раду з державної підтримки кінематографії нелегітимною. Термін каденції Ради – два роки.

Виходить, що після закінчення дворічного терміну автоматично припиняються і повноваження її членів. Це мало статися ще в березні цього року. Однак тоді уряд видав постанову, яка зробила недоторканною чинну Раду з державної підтримки кінематографії. Це обгрунтували тим, що "формування нового складу Ради в період воєнного стану не проводиться".

Однак тепер, якщо протягом місяця Рада при Держкіно не оскаржить рішення суду, то воно набуде законної сили.

Що не так із серіалом "ПГТ Інгулець"

Раніше ви вже розповідали, що українців найбільше обурила сума коштів, яку планували витратити на кінопроєкт. Мова про 33 мільйони гривень. Ба більше, ці кошти мали бути узяті з державного бюджету. Обурення українців підтримали й деякі вітчизняні зірки.

Наприклад, відомий український продюсер Ігор Кондратюк публічно попрохав Юрія Горбунова не знімати серіал за державні кошти. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що одне із держпідприємств планує зняти новорічні серіали за 14 мільйонів гривень. Також ми писали про найдивніші закупівлі для укриттів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.