Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Віддайте гроші на ЗСУ: в Україні виник черговий скандал щодо державних замовлень

Український продюсер Юрій Горбунов стверджує, що країна має створювати власні фільми та серіали, адже багато громадян дивляться ворожі кінострічки

Фото: Юрій Горбунов/Instagram, соцмережі, pexels. Колаж: Pro Гроші

Юрія Горбунова розкритикували через зйомки серіалу за 33 млн гривень

Фото: Юрій Горбунов/Instagram, соцмережі, pexels. Колаж: Pro Гроші

В українському шоубізі черговий скандал. Він пов'язаний з серіалом "СМТ Інгулець", який створюватиметься за державні кошти українським телеведучим та продюсером Юрієм Горбуновим. Його зіркові колеги впевнені, що під час війни не є доцільним витрачати 33 млн гривень на фільми. Такої думки дотримується й продюсер Ігор Кондратюк.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися, що відомо про кінопроєкт, та що думають з цього приводу зірки.

Ігор Кондратюк прохає Горбунова відмовитися від державних коштів

Відомий український продюсер Ігор Кондратюк публічно звернувся до колеги з проханням не брати державні кошти. На його думку, під час війни варто гроші витратити на допомогу військовим.

Кондратюк розповів, що нещодавно зустрічався з бійцями Нацгвардії, які знаходяться в Херсоні та області. Вони йому повідали про свої потреби та скільки це коштує. Але наразі стало важче закривати благодійні збори.

"І я знаю, що ці новини діаметрально протилежні... Шановний Юро, на чорта зараз використовувати державні 33 млн, коли в країні не вистачає дронів і засобів боротьби з дронами Росії, з РЕБАми, навіщо?", – запитав Кондратюк у Горбунова.

Горбунов пояснив, чому знімає серіал на державні гроші

Юрій Горбунов відреагував на критику колег та суспільства щодо створення серіалу. Продюсер записав відеоролик, в якому він обґрунтував своє рішення знімати серіал за 33 млн гривень.

За словами Горбунова, "Мультимедійна платформа іномовлення України" оголосила конкурс з наміром підтримати патріотичний дух українців. Тому були відібрані понад 50 компаній, які мають створити різні проєкти. Комедія компанії "Прототип Продакшн", що належить Горбунову, стала однією з обраних проєктів.

Телеведучий переконаний, що Україні потрібно виробляти власний комедійний контент для задоволення потреб військових та громадськості, відзначивши, що Росія виділяє мільярди доларів на інформаційну та культурну війну. Горбунов вважає, що Україні слід надавати альтернативу цим інформаційним потокам через кіно та ТБ.

Попри звинувачення у неправомірному використанні державних коштів, Горбунов відмовився скасовувати створення проєкту. Заявивши про свої патріотичні наміри, він підкреслив, що всі права належать державі, а його компанія візьме на себе відповідальність за створення робочих місць та підтримку кіноіндустрії.

Що відомо про знімання серіалу на державні гроші

На порталі державних закупівель Prozorro з'явилася інформація про те, що на кінопроєкт виділили 33 млн гривень. За словами міністра культури Олександра Ткаченко, до кінця року держава витратить на кіно та серіали 400 млн гривень.

Такі цифри шокували українців. Деякі зірки заявили, що краще б ці гроші витратили на допомогу нашій армії.

Раніше ми повідомляли, що державне підприємство виділило 14 млн гривень на створення двох новорічних серіалів. Також ми писали, що Арахамія анонсував зміни щодо закупівель органами місцевого самоврядування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.