Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Раніше знімали для РФ – хто отримає 14 млн гривень для створення новорічних серіалів

Для створення одного із серіалів, що замовив державний телеканал "Дім", було виділено 10 млн гривень

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Телеканал "Дім" виділив 14 млн гривень на новорічні комедійні серіали

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України", яке володіє популярними телеканалами "Дім" і UATV, уклало дві угоди про створення нових серіалів. Обидва проєкти отримали фінансову підтримку на загальну суму 14 млн гривень.

Про це свідчить Prozorro.

Державний телеканал виділив 14 мільйонів гривень на комедійні серіали

Підприємство уклало угоду з фірмами "Ай К’ю" та "Рікі-Тікі-Таві". Вони будуть працювати над новими серіалами у жанрі комедії, які мають розважити глядачів під час новорічних свят.

Фірма "Рікі-Тікі-Таві" залучила інвестицію в розмірі 10 млн грн для створення новорічного комедійного серіалу під робочою назвою "Санаторій "Незабудка"". Заплановано створення чотирьох серій по 46 хвилин кожна. Наразі режисер, сценарист і мова серіалу ще не розкриті.

У вартість проєкту включені написання або адаптація сценаріїв за суму 280 тис. грн, а також частковий технологічний цикл виробництва. Зауважимо, що кожна хвилина стрічки коштуватиме 26 740 грн, тому кожна серія на даному етапі буде мати вартість 1,23 млн грн.

Фірма "Ай К’ю" також не відстає і вже планує створення свого новорічного проєкту. За 4 млн грн планується створити різдвяну комедію під назвою "Позивний "Санта"". Подробиці щодо режисера та сценариста також поки що не розкриті.

Що відомо про ТОВ "Рікі-Тікі-Таві" та "Ай К’ю"

Обидві компанії очолює продюсерка Оксана Іванюк. "Ай К'ю" вона заснувала разом з громадянами Білорусі Сергієм Атрощенком і Віктором Медведським, які зареєстровані в Україні.

"Ай К'ю" має у своїй добірці російські серіали, над якими працювали Атрощенко і Медведський. Йдеться про "Це любов" (2015-2016 рр.) та "Катя на автоматі" (2021 р.). Вони виходили в період між окупацією Криму та повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

У червні 2023 року фірма "Ай К'ю Продакшн" стала єдиним засновником компанії "Ай К'ю". У 2021 році "Ай К'ю" отримала державну підтримку від Держкіно у сумі 3,07 млн гривень на створення документальних фільмів "Іван і Марта" і "Плай".

Раніше ми повідомляли, що Арахамія анонсував зміни щодо закупівель органами місцевого самоврядування. Також сайт Pro Гроші робив добірку найбюджетніших та елітних кінотеатрів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.