Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші військовослужбовцям: хто і чому може втратити додаткову винагороду

Розповідаємо, який діє механізм щодо виплат винагороди військовослужбовцям, які отримали поранення в ході війни з Росією

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Міноборони пояснили, коли військовим не нарахують додаткову винагороду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові, які були поранені під час боїв із російськими окупантами, не зможуть розраховувати на виплату додаткової грошової винагороди.

Про це розповів заступник начальника управління соціальної підтримки — начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Міноборони України полковник Олег Рогаль.

Він пояснив, що винагороду у розмірі 30 тисяч грн нараховують лише за той період, коли військовослужбовець виконує бойове або спеціальне завдання.

"Тому військовослужбовець, який перебуває на лікарняному, він не виконує бойові завдання, тому за цей період лікування винагороду у розмірі 30 тисяч гривень він не отримуватиме", – сказав він.

Натомість виплати у розмірі 100 тисяч грн надаються військовим, які залучені до бойових дій.

"За весь час лікування військовослужбовець, який отримав поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини, отримає винагороду в розмірі 100 тисяч гривень. Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначають військові лікарські комісії",– пояснив Олег Рогаль.

Чи скоротять виплати військовим на "нулі"

За словами міністра оборони Олексій Резнікова, у військовослужбовців, які ризикують життям на передовій, розмір грошового забезпечення не зміниться.

Щодо інших військових, то міністр не взявся робити припущень, але зауважив, що спільно з президентом Володимиром Зеленським постійно обговорює, як забезпечити стале фінансування ЗСУ.

Як змінилися виплати військових з 1 березня

Солдат-стрілець найменшої категорії, якому платили 13 000 грн, з березня отримує 20 000 грн.

Винагорода в розмірі 100 000 грн надходить військовим "на нулі" пропорційно часу виконання бойових завдань. Якщо солдат не перебуває у зоні активних воєнних дій, йому виплачуватимуть 30 000 гривень. Бійцям у складі військового органу управління за бойові завдання нараховуватимуть 50 000 гривень.

Для українців, які служать у частинах і підрозділах за межами фронту, винагорода в розмірі 30 000 гривень скасована.

Раніше ми розповідали, кому з українців держава нараховуватиме додаткові виплати. Також ми писали, чому деяким військовим можуть затримувати виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.