Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші виплатять всім: що чекає на вкладників ліквідованого "Конкорду"

Розповідаємо, коли розпочнеться виплата грошей вкладникам ліквідованого банку та яку суму отримають клієнти фінустанови

Фото: УНІАН, ConcordBank/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Вкладники вже незабаром зможуть отримати свої гроші

Фото: УНІАН, ConcordBank/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Після ліквідації банку "Конкорд" його вкладники активно цікавилися питанням щодо повернення своїх коштів. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб орієнтовно після 21 серпня розпочне виплату коштів клієнтам ліквідованої банківської установи при цьому вкладники зможуть самостійно обрати відділення банку-агента, де бажають отримати гроші.

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Що відомо про повернення коштів вкладникам ліквідованого банку "Конкорд"?

Наразі все ще триває процес формування реєстру вкладників, яким потрібно повернути кошти. Після того, як буде оголошено про початок виплат, клієнти ліквідованого банку зможуть отримати свої гроші в одному із 12 банків-агентів Фонду.

"Вкладник сам обирає банк та відділення, у якому бажає отримати кошти. Крім того, існує можливість отримати гарантоване відшкодування від Фонду дистанційно. Таку послугу нараз надають 5 банків-агентів", – йдеться у повідомленні.

Скільки грошей виплатять вкладникам?

У Фонді гарантування зазначили, що призначена загальна сума гарантованого відшкодування клієнтам ліквідованого банку становить 639 млн гривень.

Згідно з діями норми про повне відшкодування за вкладами на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення, кожен вкладник ліквідованого банку отримає від Фонду кошти у повному розмірі вкладу, враховуючи відсотки, які були нараховані на кінець дня 1 серпня.

"Фонд має достатньо коштів для виплати повної суми відшкодування усім вкладникам", – пояснила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування Ольга Білай.

Що відомо про ліквідацію банку "Конкорд"?

1 серпня 2023 року Національний Банк України повідомив про ліквідацію банку "Конкорд" згідно зі ст. 77 ЗУ "Про банки та банківську діяльність".

Йдеться про систематичне порушення фінустановою вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Також було виявлено, що упродовж останніх двох років "Конкорд" порушував вимоги законодавства, тому НБУ застосував до фінустанови певні заходи впливу, а саме накладення штрафу в загальному розмірі 60,4 млн гривень та письмове застереження.

Раніше ми розповідали, чи можуть спадкоємці отримати свої гроші у ліквідованому банку. Також ми писали, як правильно та безпечно знімати готівку з банкомата, аби точно отримати свої гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.