Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гривня здала назад? Який офіційний курс євро, злотого та долара встановив НБУ

Слідкуючи за змінами на валютному ринку, українці зможуть краще розуміти та планувати свої фінансові рішення

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив новий курс долара

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На українському валютному ринку відбуваються постійні зміни у курсі іноземних валют, але особлива увага прикута до таких гравців, як долар, євро та злотий. Це пояснюється різноманітністю ситуацій, в яких громадяни використовують ці валюти, починаючи від захисту своїх гривень від інфляції до планування поїздок у країни, де приймаються ці гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара, злотого та євро Національний банк України встановив 15 листопада.

Який офіційний курс долара

У середу, 15 листопада, Нацбанк продовжив тенденцію зі подорожчанням долара. Якщо раніше коливання в межах кількох копійок вважалися незначними, то на цей раз спостерігається "скачок" у вартості на 16 копійок. Офіційний курс долара тепер становить 36,31 гривні за долар.

Який курс злотого встановив НБУ на 15 листопада

На валютному ринку вартість польського злотого також піддалася коливанням. Починаючи з 9 листопада іноземна валюта сусідньої країни почала поступово дорожчати. В цей період зміни відбувалися в межах 1-2 копійок, а ось 15 листопада, вартість злотого зросла на 10 копійок. НБУ встановив офіційний курс злотого на рівні 8,81 гривні за злотий.

Що відбулося з курсом євро 15 листопада

Український ринок євро відзначається більшою варіативністю в порівнянні з доларом. На 15 листопада офіційний курс євро становить 38,59 гривні за євро, що на 5 копійок більше ніж минулого банківського дня.

Варто зазначити, що 9 листопада спостерігалося зниження курсу євро, тоді його вартість складала 38,45 гривні за євро. Однак вже на наступний день відбулися зміни у бік зростання, і ціна валюти становила 38,52 гривні за євро, тримаючись на цьому рівні до 13 листопада, після чого знову настали зміни у бік подорожчання.

У якій валюті вигідніше відкривати депозит

Завдяки депозитам українці мають змогу зберегти та примножити свої гроші. Доктор економічних наук Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів про різницю між доларовими та гривневими депозитами.

За його словами, доларові депозити, хоч і забезпечують збереження грошей, відзначаються низькими відсотками порівняно з гривневими, роблячи їх менш привабливими для примноження коштів. Тоді як гривневі депозити можуть бути більш привабливими для отримання відсотків, але вибір між валютами варто розглядати індивідуально, з урахуванням різних факторів, таких як сума, термін та умови.

Раніше ми повідомляли, як українці можуть зменшити валютні коливання.Також наша редакція дізналася в економіста, які факторі впливають на стабільність гривні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.