Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готуватись до нового курсу? Як події в Херсоні вплинуть на долар наступного тижня

Експерт пояснив, чи можуть суто психологічні чинники сколихнути ринок валют найближчим часом

Колаж: Pro Гроші

Експерт пояснив, чи вплинуть новини з Херсону на долар

Колаж: Pro Гроші

Наступного тижня, у період з 14 по 20 листопада, очікується, що валютний ринок буде відносно стабільним, а курс американської валюти не перетне позначки вище 41 грн/дол.

Про це заявив директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "Комерційний Індустріальний Банк" Герман Марченко в коментарі Pro Гроші.

За його словами, зараз немає явних економічно обґрунтованих обставин, які б чинили "тиск" на курс долара.

По-перше, це стосується гальмування інфляції у жовтні та прогнозованої інерції цього процесу, що "перекинулася" на листопад.

По-друге, скорочення розриву між попитом і пропозицією на готівковий долар. Наразі попит лише на 20% більший за кількість готівкової валюти на ринку.

По-третє, суто психологічні чинники, як наприклад, останні події у Херсоні, загальні успіхи ЗСУ, відносна керованість енергосистеми, певні позитивні очікування від саміту G20.

Саме з цих причин ринок очікує досить стабільний тиждень на валютному ринку. Звісно, що коливання курсу можливі, але в межах 39,5-41 грн/дол, що в умовах війни є прийнятним.
Герман Марченко

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Експерт вважає, що до кінця листопада курс не перетне позначку в 41 грн/дол.

Звісно, якщо ситуація в економіці та на фронті буде без загострень. До того ж, за нашими прогнозами вже до кінця року кількість гривневих депозитів в комерційних банках, порівняно з вереснем, може зрости на 10-12%, що свідчить про поступове повернення довіри до гривні. Зараз немає валютного ажіотажу, – підсумував Марченко.

Чого чекати від курсу долара у листопаді

Економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ ранііше у коментарі Pro Гроші висловив думку, що протягом цього місяця курс долара буде близько 40 грн/дол. з максимальною девальвацією до 42-43 грн/дол.

Водночас експерт назвав таку стабільність дуже "тендітною". На його думку, ситуація буде залежати виключно від зовнішньої допомоги. Кущ радить українцям, які зробили запаси гривні, цього місяця вкласти їх у долари.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин також переконаний у стабільності курсу американської валюти найближчим часом. Він вважає, що курс буде коливатися в межах коридору від 39,50 до 41 грн/дол. Ці коливання залежатимуть від суто психологічних речей, – наприклад, від успіхів на фронті чи від того, що буде з зерновою угодою.

Раніше ми писали про те, чого чекати від курсу долара і хто може втратити гроші на обміні. Також ми пояснювали, які іноземні валюти дають найбільший прибуток.

Детальніше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.