Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара в обмінниках підскочив: за скільки можна купити і продати валюту

Протягом вихідних ситуація на готівковому ринку американської валюти змінилася

Колаж: Pro Гроші

Обмінники оновили курс долара

Колаж: Pro Гроші

Протягом вихідних в українських обмінниках зріс курс долара – якщо ще в п'ятницю він був 40,40 грн за долар, то в неділю вже 40,55 (продаж).

Про це свідчать дані спеціалізованого фінансового порталу Мінфін.

Так, станом на 6 листопада 2022 року середній курс долара в обмінниках становить:

  • купівля – 40,35 грн за долар;
  • продаж – 40,55 грн за долар.

Порівняно, із п'ятницею, вартість американської валюти зросла на 15 копійок. При цьому ще у суботу, 5 листопада, курс становив 40,50 грн за долар (продаж) та 40,35 грн за долар (купівля). А вже зранку у неділю валюта почала дорожчати, і зараз становить 40,55 грн за долар.

Яким буде курс долара на наступному тижні

Протягом наступного тижня, 7 – 13 листопада, курс американської валюти буде коливатися в межах від 40 до 41 гривні за долар. Таку думку висловив у коментарі сайту Pro Гроші член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

За його словами, останнім часом в Україні спостерігається постійне коливання курсу долара в межах коридору від 39,50 до 41 гривні за долар.

В межах цього коридору курс долара коливається в залежності від суто психологічних речей, в залежності від успіхів на фронті, в залежності від того, подовжиться чи не подовжиться зернова угода. Тобто причин є дуже багато. Але приблизно 40,00 – 41,00 гривень за долар – це фіксований коридор попиту і пропозиції. Я думаю, що на наступному тижні ми побачимо рух цієї пари долар-гривня в межах цього коридору.
Олег Пендзин

Олег Пендзин

Член Економічного дискусійного клубу

За словами експерта, кардинально вплинути на курс долара зможуть лише надзвичайні події, якщо вони стануться наступного тижня. Хоча Пендзин вважає таку ймовірність мінімальною. Він переконаний, що різкого стрибка курсу долара набличжчим часом чекати не варто.

Ми і далі будемо бачити, що курс рухається у своїх межах, – сказав Пендзин.

Експерт також виключає, що позитивні новини щодо зернової угоди сприятимуть тому, що курс американської валюти опуститься нижче 40 гривень за долар на наступному тижні.

Я поясню. Що таке зернова угода? Це відстрочка повернення коштів на 180 днів. Ми ж розуміємо, що вона миттєво нічого не змінить. І не варто чекати якихось серйозних змін в динаміці курсу, – переконаний Пендзин.

Експерт радить тим, хто планує придбати долари, купувати їх на наступному тижні, адже вигіднішого курсу найближчим часом чекати не варто.

Раніше ми писали, чого чекати від курсу долара у листопаді. Також ми пояснювали, як не втратити свої гроші на обміні валют і до чого готуватися найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.