Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінансова сліпа довіра: як не стати жертвою недобросовісних блогерів

Наприклад, те саме стосується співаків та акторів, адже вони теж роздають чимало лайфхаків користувачам соціальних мереж

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди продовжують довіряти блогерам

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді користувачам соціальних мереж здається, що деякі блогери розуміються на фінансовій грамотності, адже заробляють чималі гроші та вміють їх примножувати. Ба більше, деякі з них ще й розповідають про фінансові лайфхаки. Однак чи дійсно варто довіряти цим порадам?

Про це пише видання BBC.

У 2017 році Ясмін Пурнелл почала вести власний блог, де розповідала людям, що таке цифрове кочівництво, та чому цей варіант зручний для життя та роботи. Але людям стало значно цікавіше, як їй вдається заробляти, заощаджувати та мати все, чого жінка хоче. Після цього Ясмін присвятила блог порадам з фінансової грамотності.

"Я перейшла на статті про особисті фінанси, оскільки моя дедалі більша аудиторія виявляла інтерес до того, як я у свої 20 років уникла боргів, створила фінансову подушку для фрилансу та як мені вдається заробляти незалежно від місця проживання", — розповідає блогерка.

Ясмін Пурнелл вважає, що можливість поділитися власною історією чи проблемою створює тісний контакт з підписниками, а її поради можуть бути необов’язково ексклюзивними та винятковими. Так вважає більшість блогерів, які лише збагачуються завдяки такому контенту, але не розуміють важливості сказаного.

Саме тому вірити варто не всім. Адже здебільшого вам роздають поради люди без досвіду, які лише продають рекламні курси.


Наприклад, те саме стосується співаків та акторів. Коли вони рекламують блокчейни чи криптовалюти, то найімовірніше, що ці люди отримують прибуток саме з реклами, а не з використання цих технологій.

У такому скандалі опинилася і блогерка Кім Кардаш’ян. Вона прорекламувала крипто-токени, які різко зросли в ціні, а потім так само різко знецінилися. На неї вилився шквал критики та хейту. Проти блогерки подали позов до суду за шахрайство.

Що треба змінити у поведінці з грошима під час війни

Раніше ми розповідали про те, що слід реально оцінити перспективу ваших доходів найближчим часом. Порахуйте скільки ви заробляєте зараз. Підлаштуйте витрати родини під свої доходи.

Також розпишіть свої витрати. Так можна побачити, які витрати були зайвими. У багатьох зараз зникли витрати на розваги та подорожі, проте з'явились витрати на благодійність та пожертви. Враховуйте це у сімейному бюджеті.

Намагайтеся заощаджувати. Залишайте принаймні 10% від доходів на формування страхового запасу.

Не варто закуповувати багато харчових продуктів, адже вони мають термін придатності. Не піддавайтесь панічним настроям, бо цим змітанням солі з полиць магазинів завжди хтось користується.

Про інші поради читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому реклама в соціальних мережах завжди дорожча. Також ми повідомляли, що маркетинг вимагає сучасних рішень і розповідали, де українські бренди купують рекламу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.