Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Конкуренція за увагу: чому реклама в соціальних мережах завжди дорожча

Памʼятайте, що, розуміючи принцип роботи алгоритмів реклами, ви зможете знизити вартість її показів

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Реклама лише допомагає робити продукт впізнаваний

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Реклама для бізнесу досить важлива річ, адже без неї важко зробити ваш продукт популярним. Однак вартість її не з дешевих, а ще треба буде заплатити навіть за показ цієї реклами. Саме тому варто знати про ключові фактори, які впливають на вартість показу реклами в соціальних мережах.

Про це розповідає маркетолог Михайло Хитряк.

Памʼятайте, що, розуміючи принцип роботи алгоритмів реклами, ви зможете знизити вартість її показів і залучення клієнтів.

Що впливає на вартість показів реклами:

  1. Принцип аукціону. Показ реклами працює саме за таким принципом. Чим більша конкуренція, тим показ реклами дорожчий. Яскравий приклад – здорожчання реклами перед святами або перед початком продажу сезонних товарів.

  2. Аудиторія теж коштує грошей. Наприклад, показ реклами для власників бізнесу коштує набагато дорожче, ніж реклама для домогосподарок. Причина знову ж таки в аукціоні та конкуренції серед рекламодавців.

  3. Якість реклами. Створюючи оголошення з високим CTR та показником ефективності, показ реклами для вас буде значно нижчим, ніж для рекламодавців з неефективними креативами.

  4. Якість сайту. Під час перевірки сайту, робот не лише перевіряє рекламні оголошення, але й сайт, куди ви даєте рекламу. Аналізуючи тексти, зображення та швидкість завантаження сторінки приймається рішення про допущення реклами в ротацію та про вартість показу реклами.

  5. Реакція на рекламу. Скарги та негативні відмітки – один з найважливіших критеріїв для формування ціни на показ вашої реклами. Негатив, який є довкола, може посприяти лише її здорожчанню.

Де українські бренди купують рекламу у 2023 році


Раніше ми розповідали, що телебачення для бізнесу залишилося в минулому. Тепер бренди використовують можливості соціальних мереж і рекламують товари й послуги за допомогою блогерів-мільйонників. Так вдається охопити дуже широку аудиторію, яка має довіру до інфлюенсера.

Двома платформами, де щодня можна наштовхнутися на рекламну інтеграцію, є Instagram і YouTube. Вартість звернення до блогера залежить від багатьох факторів, наприклад, складності реалізації маркетингової ідеї, тривалості, тематики, формату і навіть часу публікації.

На YouTube брендам доведеться витратити такі суми відповідно до чисельності підписників у власника каналу:

  • до 100 000 – 10-50 доларів;

  • до 200 000 – 50-100 доларів;

  • від 300 000 – 120-150 доларів;

  • 400 000+ – 300 доларів і більше.

Про те, скільки коштує реклама в Instagram, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що маркетинг вимагає сучасних рішень і розповідав, де українські бренди купують рекламу. Також ми повідомляли, як не стати жертвою агресивного маркетингу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.