Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Укрпошта" надає грошову допомогу: хто може отримати виплату

В деяких населених пунктах мешканці можуть розраховувати на додаткову фінансову підтримку. Розповідаємо, що для цього потрібно

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Хто може отримати грошову допомогу від "Укрпошти"

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Деякі громадяни на звільнених від окупації територіях можуть отримати фінансову допомогу від "Укрпошти", яка почала співпрацю з товариством Червоного хреста.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Який буде розмір виплат

Першочергово планується охопити 20 тисяч мешканців Харківщини. Пересувні відділення "Укрпошти" будуть видавати по 1200 грн на особу, з дітьми включно.

"Перші виплати у сумі більш як півмільйона гривень вже отримали 450 мешканців двох деокупованих сіл Руські Тишки та Липці", – йдеться у повідомленні.

Загалом, за інформацією від ОВА, понад 200 тис осіб, що зараз проживають на звільнених територіях, потребують фінансової допомоги. Наразі готуються списки осіб та формуються відомості, за якими виїзні бригади "Укрпошти" будуть впродовж двох місяців здійснювати виплати.

Хто зможе отримати допомогу

Програма спрямована на людей, які на момент звільнення фактично мешкають у населених пунктах, що були під окупацією. Грошову допомогу громадяни отримують за списками, незалежно від того, чи є особи клієнтами "Укрпошти".

Як зняти готівку на деокупованих територіях

Цей простий "ритуал" може стати справжньою проблемою для мешканців наслелених пунктів, які нещодавно були зільнені. У таких регіонах може не вистачати банкоматів та працюючих відділень фінустанов, тож зняти готівку можна кількома іншими способами.

По-перше, на кассах супермаркетів, аптек чи АЗС під час оплати (попередньо краще уточнити, чи є така функція в даному закладі), а по-друге – через сервіси "Укрпошти" (безпосередньо у самому відділенні або через курьера).

Детальніше про те, кому доступні такі послуги можна прочитати у нашому матеріалі. Також ми писали, коли українці отримають перші пенсії у звільнених насених пунктах Харківщини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.