Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Facebook позбавив клієнта ПриватБанку 1 200 євро: куди поділися гроші

Картка не була підв’язана до бізнес-акаунту, але це не завадило списанню в розмірі більш як 1 200 євро

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку втратив більше 1 000 євро через Facebook

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

З картки клієнта ПриватБанку в нічний час стягнули 1 251 євро шістнадцятьма платежами. Система банку не зупинила списання та не вимагала від власника підтвердження операцій.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком OsadchukAndriy, розповів, що 15 квітня о 08:40 помітив 16 списань з рахунку, причому кошти були кредитні. Спершу суми відправлень були невеликими, від 2 євро, але згодом вони збільшилися до 350 євро. Призначення переказів – оплата послуг у Facebook, хоча картка, за твердженням власника, не прив’язана до бізнес-акаунту. Втім вірогідно, що гроші витратилися на рекламні послуги.

Проблема у відсутності реакції служби безпеки ПриватБанку, яка погодила всі списання без підтвердження. Як тільки чоловік помітив зникнення фінансів, одразу зателефонував у банк і попросив заблокувати картку. Але ще два дні після цього приходили запити на списання сум від 500 до 950 євро.

"Жодними послугами чи підписками на таку суму я не користувався. Ліміти на інтернет-оплати не спрацювали. Коментар працівника банку: "Для такого типу оплат ліміти не застосовуються". Після звернення зафіксували запит, карту заблокували без можливості відновлення, але кошти відправились на реальні рахунки компанії МЕТА. Банк подав запит на повернення", – розповів постраждалий.

Як додав клієнт, його картка фізично не використовувалася більше двох місяців, вона була потрібна лише для покриття підписок на сервіси. До соціальної мережі Facebook прив’язки не було.

Що відповіли у банку

Як зауважили представники фінустанови, ліміт на оплату в інтернеті використовується в разі транзакцій на ризикових сайтах. У випадку, якщо оплата проходить на перевіреному ресурсі, ліміт не працює. Але успішна платіжна операція можлива тільки за умови володіння даними картки, як то СVV-код і термін дії разом з номером. Тож факт оплати без відома власника говорить про отримання персональних даних третіми особами.

"Ми завжди радимо клієнтам бути уважними і слідувати простим правилам. В деяких ситуаціях клієнти самі потрапляють на гачок шахраїв. За зверненням сформовані запити на оскарження операцій до міжнародної платіжної системи", – уточнили в ПриватБанку.

Регламент розгляду такої заявки становить до 120 днів з моменту її реєстрації. На ці терміни не можуть вплинути ні клієнти, ані фінустанова, оскільки вони строго встановлені платіжною системою для можливості зібрати потрібні документи всіма сторонами конфлікту.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк тимчасово скасував комісію на перекази з Польщі. Також ми повідомляли, що ПриватБанк може залучати колекторів для повернення боргу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.