Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар змінив вектор? Який курс пропонують на чорному ринку та в банках 10 листопада

Українцям, які мають намір проводити операції з іноземною валютою, варто слідкувати за новими тенденціями на ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара 10 листопада

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тривалий час в Україні долар дешевшав, однак ця тенденція змінилася й іноземна валюта почала дорожчати. Наприкінці робочого тижня, а саме 10 листопада, валютний ринок знову зазнав змін.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в банках та на чорному ринку.

Який курс долара встановили банки

В українських банках у п'ятницю встановили новий обмінний курс долара. Зранку зміни відбулися не в найкращу сторону для людей, оскільки зросла вартість продажу, а курс купівлі – знизився. Однак, вже на 11:00 курс продажу повернувся до вчорашніх показників. Тож, 10 листопада українцям пропонують здійснювати валютний обмін за таким курсом:

  • купівля – 37,25 гривні за долар (-0,04);
  • продаж – 37,70 гривень за долар (0,00).

Який курс долара пропонують українцям на чорному ринку

Перед вихідними курс американського долара на чорному ринку теж змінив свої позиції. Вони дещо схожі на те, що відбулося в банках. Оскільки спочатку приватні особи теж збільшили курс продажу іноземної валюти, а потім почали пропонувати зі тією ж ціною, що й вчора, а саме за 37,80 гривень за долар.

Однак зміни у курсі купівлі долара відображають іншу тенденцію. На чорному ринку зростала вартість валюти, яку купують в клієнтів. 10 листопада українці можуть продати долари на 2 копійки дорожче, а саме за 37,68 гривні за долар.

Чи варто інвестувати в іноземну валюту при коливанні курсу долара

Сайт Pro Гроші звернувся до економіста Олексія Плотнікова для того, щоб дізнатися про перспективи та ризики інвестування в іноземну валюту. Він розповів, що при невеликих сумах, наприклад, до 10 тисяч гривень інвестування може бути розумним для збереження від знецінення. Однак при більших сумах важливо ретельно аналізувати перспективи різних валют, передбачаючи тенденції світового валютного ринку.

Експерт рекомендує інвесторам розглядати різні валюти для диверсифікації ризиків. Олексій Плотніков підкреслює, що при великих сумах слід докладно аналізувати ринок та розглядати всі можливі сценарії розвитку подій.

Раніше ми дізналися в економіста, чи може курс долара опуститися до 35 гривень. Також ми повідомляли, у якій валюті краще зберігати заощадження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.