Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні подорожчав долар – який курс встановили на чорному ринку та в обмінниках

Зростання курсу долара на валютному ринку є цікавим явищем, який може вплинути на економіку та фінансовий стан українців

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні долар змінив свої позиції

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На українському валютному ринку відбувається несподівана зміна тенденцій. Курс долара почав зростати, що відхиляється від звичайної динаміки його зниження. 9 листопада в обмінних пунктах та на чорному ринку була встановлена нова вартість американської валюти.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара встановили в Україні 9 листопада.

Який курс долара пропонують в обмінниках

Долар в обмінних пунктах вже з самого ранку 9 листопада показував певне коливання. Особливо це стосується курсу купівлі іноземної валюти. Початково його вартість становила 37,55 гривні за один долар, але о 6 годині ранку курс зменшився на 3 копійки до 37,52 гривень за долар. Проте о 8 годині ранку він знову повернувся до початкових показників. Однак, вже з 11 та 12 годин відбулося коливання у бік зростання.

Що стосується курсу продажу долара, то коливання почали відбуватися лише після 9 години ранку. Тоді вартість іноземної валюти з 37,65 гривні за долар почала поступово зростати. Так, середній курс долара в обмінниках на 12:00 становить:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (+0,03);
  • продаж – 37,70 гривень за долар (+0,02).

Коливання курсу долара 9 листопада
Коливання курсу долара 9 листопада
Фото: Мінфін

Як змінився курс долара на чорному ринку

Привітні особи на чорному ринку також змінили курс долара у бік зростання. Однак нові курсові показники були встановлені лише на вартість купівлі. Це може бути позитивною новиною для українців, оскільки вони тепер зможуть дорожче продати свої доларові накопичення.

Отже, на чорному ринку сьогодні можна купити долари за вчорашнім курсом – 37,70 гривень за долар. Проте продавати іноземну валюту пропонують на дві копійки дорожче, а саме за 37,65 гривні за долар.

Чому в Україні дешевшав долар

Останнім часом курс долара тішив українців, адже фінансові установи щодня фіксували його зниження. Це дозволило населенню купувати іноземну валюту за вигідними цінами. Заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, чому відбувалося здешевлення долара.

За його словами, на курс валюти впливають попит та пропозиція. Можливо, пропозиція перевищувала попит, що призвело до зниження курсу долара. Проте, враховуючи зменшення пропозиції, може відбутися подорожчання валюти.

Важливо також зазначити, що на курс впливають зовнішні чинники, такі як допомога від міжнародних партнерів, події на фронті та геополітичні зміни.

Раніше наша редакція дізналася в економіста, чи варто українцям чекати долар по 35 гривень. Також ми повідомляли, у якій валюті краще зберігати заощадження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.