Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар, злотий та євро: який офіційний курс встановив НБУ на 21 листопада

Іноземні валюти продемонстрували певні коливання у вівторок, 21 листопада, однак вони не є значними

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курсові показники іноземних валют знову оновилися

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок України майже щодня зазнає змін. Курсові показники долара, євро та польського злотого дещо коливаються, але такі "гойдалки", як правило не є суттєвими, вони відбуваються переважно в межах кількох копійок.

Розповідаємо, який офіційний курс популярних іноземних валют встановив Національний банк України на 21 листопада.

Курс долара


У вівторок, 21 листопада, офіційний курс долара дещо пішов на спад, таким чином вартість іноземної валюти знизилася на 0,09 грн. Наразі він становить 36,04 грн/долар. Такі курсові коливання є притаманними на валютному ринку в умовах воєнного стану, тому для українців такі показники долара не будуть неочікуваними.

Курс польського злотого


На відміну від американського долара, польський злотий продемонстрував зовсім іншу тенденцію. Нацбанк встановив на 21 листопада офіційний курс злотого на рівні 9,01 грн, а 20 листопада курсові показники цієї валюти складали 8,97 грн. Але знову ж таки, такі зміни не є карколомними, тому громадяни, які купують цю валюту, можливо, навіть не помітять цих коливань.

Курс євро


У понеділок, 20 листопада, офіційний курс євро становив 39,25 грн, однак вже 21 листопада іноземна валюта дещо здорожчала, а саме на 0,14 грн. Таким чином наразі офіційний курс цієї валюти становить 39,39 грн. Такі коливання можуть позначитися на процесі обміну валют, але якщо йдеться про великі суми, в іншому випадку українців такі зміни майже не торкнуться.

Що буде з доларом протягом тижня


У коментарі сайту Pro Гроші доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков пояснив, що протягом поточного тижня на валютному ринку навряд чи відбудуться якісь карколомні зміни, адже ніяких подій, які могли б це спровокувати, не передбачається.

"Події, які наразі активно обговорюються, поки що не матимуть фатального впливу на валютний ринок України", – зазначив експерт.

Йдеться про відтермінування фінансової допомоги від Сполучених Штатів Америки, питання щодо членства України в Євросоюзі тощо. Тобто, такі чинники зараз не мають критичного впливу на курсоутворення іноземної валюти.

Раніше ми розповідали, у якій валюті вигідніше відкрити депозит. Також ми писали, як українцям не втратити гроші при коливанні курсу. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.