Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час скуповувати долари? Який курс пропонують банки та обмінники

Попри коливання курсу долара, важливо знати й розуміти усі події на валютному ринку, оскільки це може впливати на фінансові плани та операції

Фото: УНІАН

В Україні продовжив дешевшати долар

Фото: УНІАН

Новий тиждень на валютному ринку розпочався з приємних новин для українців. Оскільки Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,42 грн/дол. Це на 9 копійок менше, ніж у попередній банківський день, і свідчить про певне зміцнення національної валюти. Зниження вартості долара також зафіксоване й в обмінних пунктах.

Сайт Pro Гроші на основі даних порталу "Мінфін" пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в Україні на початку тижня.

Що відбувається з курсом долара в обмінниках

У понеділок, 30 жовтня, на валютному ринку спостерігається продовження тенденції падіння цін на іноземну валюту. Обмінні пункти встановили новий курс американського долара, який піддавався змінам протягом ранку. Ці зміни стали несподіваними для багатьох, оскільки до 12:00 вартість долара змінилася аж сім разів. Спочатку долар поступово зростав у ціні, а потім раптово впав. Тож станом на 12:00 курсові показники в обмінних становили:

  • купівля – 37,82 грн/дол. (-0,03);
  • продаж – 37,90 грн/дол. (-0,04).

Динаміка курсу долара 30 жовтня
Динаміка курсу долара 30 жовтня
Фото: Мінфін

Який курс долара встановили в банках

Українські банки не дотрималися тенденції минулого тижня та не стали знижувати вартість долара. Фінансові установи продовжили продавати іноземну валюту по 38 грн/дол. Курс купівлі також залишився без змін і наразі складає 37,50 грн/дол.

Що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні

Кілька тижнів поспіль курс долара демонстрував поступове зниження вартості. Журналісти сайту Pro Гроші звернулися до економіста Олексія Плотнікова для розуміння майбутніх подій на ринку. За його словами, на наступному тижні можливе невелике підвищення курсу долара, проте він підкреслив, що немає підстав для паніки.

Очікується, що курс готівкового долара залишиться близьким до 38 грн, а можливо трохи зросте. Безготівковий курс також може трохи підвищитися, але це не призведе до раптових змін.

Минулого тижня курс долара демонстрував певні коливання. Про це ви зможете більше дізнатися в нашому огляді.

Раніше ми писали, що українці часто отримують доларові купюри старих зразків, які не хочуть приймати в обмінних. Для розв'язання цього питання редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста, який поділився порадами щодо можливих дій у подібних ситуаціях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.