Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар знайшов шлях до стабільності? Що відбувалося з курсом на цьому тижні

Пропонуємо разом дізнатися, які зміни демонструвала іноземна валюта в період з 23 по 28 жовтня

Фото: Pexels

На цьому тижні значні зміни у вартості долара відбулися в обмінниках

Фото: Pexels

В останній тиждень жовтня на валютному ринку спостерігалося певне коливання вартості американського долара. Спочатку курс іноземної валюти був більш-менш стабільним, але згодом відбулися значні зміни.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувалося з курсом долара протягом цього тижня.

Який курс долара встановлював НБУ на цьому тижні

Впродовж цього тижня Національний банк України декілька разів збільшував офіційний курс долара. Після вихідних вартість іноземної валюти впала з 36,612 грн/дол. до 36,54 грн/дол.

Проте, після цього відбувалися щоденні зростання курсу на 2 копійки. Однак вже 26 і 27 жовтня відбулися значущі зниження, і перед вихідними курс долара склав 36,50 грн/дол.

Які зміни відбулися в банках

В українських банках курс долара також демонстрував певне зростання. Пікове значення валюти спостерігалося 26 жовтня, коли клієнтам фінансових установ пропонували долари за такою ціною:

  • купівля – 37,57 грн/дол.;
  • продаж – 38,10 грн/дол.

Однак вже у п'ятницю, 27 жовтня, банки встановили новий курс долара. Тоді середня вартість купівлі іноземної валюти становила 37,55 грн/дол. (-0,02), а продажу – 38,05 грн/дол. (-0,05).

Що відбувалося в обмінниках

На цьому тижні в обмінних пунктах спостерігалося більш стрімке зниження курсу долара. За п'ять днів середня вартість купівлі долара зменшилася на 10 копійок і становила 37,86 грн/дол. Водночас курс продажу американського долара знизився на 12 копійок і зупинився на рівні 37,95 грн/дол.

Які зміни очікувати на наступному тижні

Згідно з прогнозами Олексія Плотнікова, наступного тижня можна очікувати невелике зростання курсу долара. Проте він наголосив, що це буде досить помірне зростання, яке не повинно викликати серйозної нестабільності на валютному ринку.

"Тобто, буде йти курс нарівні 38 гривень за долар по готівці, і можливо трохи вище, десь у такому темпі. По безготівковому курсу також можливе невелике зростання на кілька копійок, але знову ж таки, це не призведе до масової паніки, обвалу гривні чи радикальних змін", – зауважив експерт.

Таким чином, здавалося б, подальше зростання курсу долара можливе, але це буде поступовим процесом, який не має викликати паніки серед населення та бізнесу.

Раніше ми повідомляли, як в Україні встановлюється готівковий курс. Також економіст розповів у коментарі сайту Pro Гроші, що робити, якщо вам видали старі зразки доларових купюр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.