Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нових потрясінь не буде? Що очікувати від курсу долара наступного тижня

Заслужений економіст України в ексклюзивному коментарі сайту Pro Гроші зробив прогноз курсу долара на наступний тиждень

Фото: Pexels

Курс долара в Україні буде коливатися в 38 гривень

Фото: Pexels

В Україні протягом цього тижня спостерігалося поступове зниження вартості долара після його "стрибка". Така тенденція на валютному тижні спостерігається вже кілька тижнів. Та чи буде вона продовжуватися вже на початку листопада?

Редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, щоб дізнатися, що очікувати від курсу долара наступного тижня.

Що буде відбуватися з курсом долара

За словами економіст, наступного тижня можна очікувати невелике зростання курсу долара. При цьому Олексій Плотніков зазначив, що нічого карколомного не прогнозується.

Тобто, буде йти курс нарівні 38 грн по готівці, і, можливо трохи вище, десь у такому темпі. По безготівковому курсу також можливе певне зростання на кілька копійок, але знову ж таки, ці дії не призведуть до масової паніки, до обвалу гривні та якихось рішучих змін.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Доктор економічних наук відзначив, що вже декілька днів поспіль спостерігається незначне здешевлення долара, але він вважає, що на вихідних цей процес зупиниться і навіть можливий реверс. За його словами, з настанням листопада на валютному ринку можливе поступове зростання курсу долара.

Там вже далі буде початок листопада і думаю, що вже скоро на валютному ринку ми бачитимемо поступове зростання курсу. Але для населення це не буде несподіванкою, тому не варто створювати ажіотаж в обмінниках та стрімголов бігти до обмінних пунктів, ні, це все буде поступово.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Як встановлюється готівковий курс долара

Як вже зазначалося, на українському валютному ринку спостерігається зниження готівкового курсу долара. Тому журналісти сайту Pro Гроші спитали доктора економічних наук, професора Олексія Плотнікова, як визначається готівковий курс долара та чому він знижується останнім часом.

"В Україні готівковий курс іноземної валюти зараз встановлюється так само як і безготівковий, і традиційно готівковий курс вищий на гривню", – розповів Олексій Плотніков.

За словами економіста, спочатку існували два види курсів – готівковий і безготівковий, які відрізнялися. Ця практика залишається і в наразі час, з різницею між ними, яка збільшилася трохи.

Щодо зниження курсу долара, то ймовірно, що він стабілізується через зменшення попиту, зміни в монетарній політиці або геополітичні фактори. Проте це не свідчить про тривалу тенденцію, і ситуація може змінитися. Наразі курс впав трохи, але це не означає радикальних змін у майбутньому.

Раніше ми повідомляли, чи потрібно міняти валюту у разі подорожчання долара, щоб захистити свої заощадження. Також наша редакція дізналася в економіста, як діяти у разі отримання старих купюр долара.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.