Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар влаштував американські гірки? Що відбувається з курсом на початку тижня

Пропонуємо дізнатися, як змінився курс іноземної валюти в Україні після вихідних

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні відбулися певні зміни на валютному ринку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні відбулося чимало подій, які мають вплив на курс долара. Йдеться про зниження облікової ставки та новини про можливе скасування фіксованого курсу. Оскільки це було в останні дні минулого тижня, українців цікавить, що сталося з курсом іноземної валюти у понеділок, 18 вересня.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара пропонують в різних фінансових установах.

Що відбувається з доларом в банках

Українські банки активно відреагували на зміни на фінансовому ринку. Середній курс продажу долара зменшився на 10 копійок та наразі становить 38,40 гривень, хоча медіана продажу іноземної валюти залишилася стабільною на рівні 37,77 гривні.

Динаміка зміни курсу долара у період з 11 по 18 вересня
Динаміка зміни курсу долара у період з 11 по 18 вересня
Фото: Мінфін

Варто зазначити, що минулого тижня курс долара постійно зростав. У період з 11 по 17 вересня іноземна валюта подорожчала на 50 копійок у продажі та на 22 копійки у купівлі. Пікових показників курс зазнав саме на вихідних, тоді банки пропонували:

  • купівля – 37,77 грн/дол.;
  • продаж – 38,5 грн/дол.

Скільки коштує долар в обмінних пунктах

18 вересня в обмінниках курс іноземної валюти продовжує демонструвати зростання. У понеділок, 18 вересня, фінансові установи пропонують українцям придбати долар в середньому за 38,32 гривні, що на 2 копійки дорожче, ніж 17 вересня. Водночас продати іноземну валюту населення може за 38,16 гривні, що на 1 копійку дорожче ніж вчора.

Який курс долара на чорному ринку

На чорному ринку також спостерігаються певні зміни. На початку тижня відбулося подорожчання долара в продажу та "падіння" у купівлі. Станом на 18 вересня, українцям пропонують такий курс долара:

  • купівля – 38,25 грн/дол. (+0,03);
  • продаж – 38,35 грн/дол. (0,00).

Що буде з курсом долара цього тижня

Журналісти сайту Pro Гроші звернулися з цим питанням до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. Він розповів, що на динаміку курсу іноземної валюти впливає НБУ, що переходить до гнучкого формування курсу гривні до долара.

Економіст не передбачає значних змін — на його думку, курс долара залишиться на рівні 38 гривень. Однак додав, що також важливо слідкувати за новинами щодо фінансової допомоги та ситуації на фронті, які можуть вплинути на курс долара. Загалом, існує ще тенденція до підвищення вартості долара з монетарної точки зору.

Раніше сайт Pro Гроші разом з експертом розібралися, яких сюрпризів чекати від валютного ринку восени. Також ми повідомляли, що в Україні пом'якшили деякі валютні обмеження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.