Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців чекають вражаючі зміни? Що буде з курсом долара наступного тижня

Наступного тижня долар залишиться об'єктом уваги та дискусій для економічних експертів та громадян

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, скільки коштуватиме долар наступного тижня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На цьому тижні відбулося багато подій, які можуть вплинути на курс долара, зокрема зниження облікової ставки. Це наштовхує українців на думку про те, що буде відбуватися з іноземною валютою наступного тижня. Оскільки курс долара є ключовим аспектом фінансової стабільності.

Щоб відповісти на це питання, журналісти сайту Pro Гроші звернулися за допомогою до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

Що буде з курсом долара наступного тижня

Економіст зазначив, що Національний банк України переходить до гнучкого формування курсу гривні до долара. Це означає, що НБУ активно впливає на динаміку курсу іноземної валюти, спрямовуючи його в тому чи іншому напрямку. За словами Олексія Плотнікова, він очікує, що наступного тижня курс долара залишиться в рамках близько 38 гривень.

Але тут потрібно ще дивитися, які будуть новини по західній фінансовій допомозі, по ситуації на фронті, але, в принципі, з монетарної точки зору, дійсно є тенденція до того, що долар буде дорожчати.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Чи вплине закладений курс долара у бюджеті на 2024 рік на поточний

Плотніков також зазначив, що у бюджеті на 2024 рік закладений курс долара на рівні 41,4 гривні. Однак це, за словами експерта, не є чимось надзвичайним і не повинно призвести до серйозних змін.

Тут гірше інше: хтось запустив чутки, що міжнародні інституції вимагають від України девальвувати долар десь до 42 гривень. Ось ці чутки також дещо розбовтують ситуацію, – зазначив економіст.

Олексій Плотніков вважає ці чутки лише спекуляцією та підкреслює, що вони не мають офіційного підґрунтя. Бюджет не фіксує розрахунковий курс, і ці прогнози не мають підтвердження.


Отже, за словами економіста, курс долара на наступний тиждень буде залежати від різних факторів, включаючи дії Національного банку, ситуацію на фронті та міжнародну фінансову підтримку. Монетарні аспекти також можуть вплинути на його динаміку. Важливо слідкувати за новинами та офіційними заявами, щоб краще розуміти, як еволюціонує курс долара в Україні.

Раніше ми повідомляли, що НБУ хоче скасувати фіксований курс долара. Також ми писали, як курсові плани Кабміну вплинуть на долар в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.