Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар вдався до прагматизму? Який курс в банках та обмінниках 21 листопада

Кожного дня відбуваються копійчані коливання курсу американської валюти, які разом призводять до поступового падіння долара

Фото: Pexels, molbuk.ua. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в банках та обмінниках знову падає, хоч і повільно

Фото: Pexels, molbuk.ua. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в Україні регулярно змінюється з огляду на попит і пропозицію, втручання Національного банку та інші формуючі фактори. Останній тиждень американська валюта вела себе незмінно: показники повільно, але стабільно падали вниз. 21 листопада тенденція продовжилася.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує долар в Україні в банках та обмінниках.

Курс долара в банках

Поточний тиждень почався для українців невеликим падінням курсу в фінансових установах. Банки вдалися до зміни показників, але різниця майже не відчутна, оскільки перебуває на рівні кількох копійок. Станом на вівторок, 21 листопада, середній курс долара такий:

  • купівля – 37,32 грн/дол. (-0,025);
  • продаж – 37,85 грн/дол.

Звісно, далеко не всі банківські установи пропонують клієнтам менші суми, купуючи іноземну валюту. Але здебільшого українцям невигідно міняти долари на гривні, оскільки в банку вони отримають недостатньо, якщо порівнювати з обмінниками або чорним ринком.

Коливання курсу долара в банках протягом тижня
Коливання курсу долара в банках протягом тижня
Фото: Мінфін

Курс долара в обмінниках

Ситуація в обмінних пунктах більш динамічна, ніж у банках. За останній тиждень долар кілька разів виростав у ціні, так само багато дешевшав. Але понеділок почався з невеликого падіння показників, що продовжилося наступного дня. Українці можуть купити і продати американську валюту за таким середнім курсом:

  • купівля – 37,67 грн/дол.;
  • продаж – 37,75 грн/дол.

Зміни курсових показників долара в обмінниках
Зміни курсових показників долара в обмінниках
Фото: Мінфін

Чого чекати від курсу долара цього тижня

Раніше журналісти Pro Гроші дізналися в доктора економічних наук Олексія Плотнікова, що буде з курсом американської валюти в Україні з 20 по 26 листопада. Напередодні вихідних тенденція змінилася: показники почали знижуватися. Тож українцям цікаво, чи затримається рух у поточному напрямку ще деякий час.

На думку експерта, не варто очікувати раптових подій на валютному ринку, адже наразі немає жодних причин для непередбачуваного поводження курсу. Звісно, коливання в межах 10-15 копійок будуть відбуватися стабільно, але більш відчутних змін не станеться.

Водночас деякі сумніви викликає відтермінування фінансової допомоги Україні з боку західних партнерів. Економіст вважає, що довготривала відсутність підтримки призведе до виникнення проблем із бюджетними установами та інших негараздів.

"Це може певним чином сколихати курс, особливо, якщо це вплине на державний бюджет, якщо будуть питання з виконанням бюджету наступного року, його формуванням. В нього закладена зовнішня допомога", – уточнив Плотніков.

Але в тижневому діапазоні курсу долара нічого не загрожує. Він надалі залишатиметься на стабільному рівні, а коливання визначатимуться здебільшого існуючими економічними факторами.

Раніше сайт Pro Гроші писав про долю гривні в руках українців і розповідав, як населення впливає на курс національної валюти. Також ми повідомляли, як українці можуть зменшити валютні коливання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.